Konya
°C
Yeni Meram
07.05.2018 09:04

'İstikrar dönemi olacak'

Ak Parti Konya milletvekili aday adayı olan Orhan Erdem, “Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ilk turda seçileceğini tahmin ediyoruz. Bu da dünyaya karşı bir mesaj olacak. Türkiye içinde bir istikrara neden olacak. Bir istikrar dönemi başlayacak” dedi

A+
A-
07.05.2018 09:04
0
6600
ABONE OL
Ak Parti Konya milletvekili aday adayı olan Orhan Erdem, “Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ilk turda seçileceğini tahmin ediyoruz. Bu da dünyaya karşı bir mesaj olacak. Türkiye içinde bir istikrara neden olacak. Bir istikrar dönemi başlayacak” dedi MİLLİ Eğitim Bakan Yardımcısı iken Ak Parti’den Konya milletvekili aday adayı olan Orhan Erdem, Yeni Meram Gazetesi’ni ziyaret etti. Ziyarette Yeni Meram Gazetesi Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Hakan Bahçıvan Orhan Erdem’e gazete tesisleri hakkında bilgi verirken, ziyarette SÜ Spor Bilimleri Fakültesi’nden yazarımız Dr. Orhan Ahmet Şener ve İşadamı Mustafa Tece de bulundu. Ziyaretti 24 Haziran 2018’de yapılacak Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimleriyle ilgili konuşan Erdem, “Türkiye erken bir seçime gidiyor ama bu seçim diğer seçimlere benzemiyor. Başkanlık modeline, başkanlık yönetimine geçişten söz ediyoruz. Ayrıca başkanın ve meclisin ayrı seçimiyle oluşan yeni bir döneme giriyor Türkiye. Daha önce referandum ile halkımızın onay verdiği yeni bir sisteme inşallah 24 Haziran’da geçeceğiz. Türkiye’de her seçim önemli olmuştur ama bu seçim çok daha önemli. Bir sistem başkan, dışarıdan atanmış bakanlar ve onları denetleyen bir meclis oluşacağı için çok farklı bir model olacak. Bu seçim, liderler içinde benim tabirimce bir nefes olacak. Her seçim lideri daha güçlü, daha kararlı tutma açısından önemlidir tabi iyi bir oy aldıysa ki AK Parti’de her zaman böyle geldi ve her zaman oylarını arttırdı. Liderimiz Recep Tayyip Erdoğan bu noktada çok önemli bir isim. Yine iyi bir oy oranıyla liderimiz Erdoğan’ın ilk turda seçileceğini tahmin ediyoruz. Bu da dünyaya karşı bir mesaj olacak. Türkiye içinde bir istikrara neden olacak. Bir istikrar dönemi başlayacak” dedi.

“ALLAH HİÇBİR PARTİYE BÖYLE BİR GÜÇ NASİP ETMEDİ”

AK Parti’nin çok hazırlıklı bir parti olduğunu ve Allah’ın hiçbir partiye böyle bir güç nasip etmediğine vurgu yapan Erdem, “AK Parti her dönemde yüksek oylar alarak seçildi ve bugüne kadar geldi. Yeni seçimde de başkanını ilk belirleyen, daha seçime gitmeden başkanı belli olan, seçime ittifakla gidilmesi ve MHP’nin de buna destek olması Türkiye’de güzel şeylerin olduğunun ve AK Parti’nin de hazırlıklı olduğunun bir göstergesidir” diye konuştu.

“SAYIN ERDOĞAN YÜKSEK BİR OY ALACAKTIR”

Erdem, “Diğer partilere de saygı duyuyoruz. Onlarda biraz zorlanarak adaylarını belirlediler ve şimdi herkes bu yarışta olacak. Ama ben hem bir vatandaş olarak hem de 16 yıldır siyasetin içinden biri olarak ilk turda başkanımızı seçeceğimizi düşünüyorum. Herkes başka partide başka kulvarda olabilir ama başkana ayrı bakacaklarına inanıyorum ben. Bu bakımdan Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın yüksek bir oy alacağını ve Ak Parti’nin her zamanki gibi mecliste çoğunluğunu koruyacağına inanıyorum. Sonrasında istikrarlı bir Türkiye inşa edeceğiz. Türkiye eski Türkiye değil. Siyasete yön veren bir ülkeyiz. Ülkemiz yeri geliyor Rusya ve ABD arasında aracı oluyor. Yeri geliyor bölge kararlarında en önemli aktör oluyor. Yeri geliyor ordusuyla Zeytin Dalı gibi sınır dışı harekâtlar yapıyor. Bunları yaparken yıllardır da terörle uğraşıyor. Buna rağmen 7,4 oranında büyüyor. Bu bakımdan bizim heyecanımız, beklentilerimiz yüksek” ifadelerine yer verdi.

“GENÇLERİN BEKLENTİLERİNİN MECLİSE YANSIMASI LAZIM”

Seçilme yaşının 18 olmasıyla ilgili ve 18 yaşındaki gençlerin aday adaylıklarını değerlendiren Erdem, sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Seçilme yaşının 18 olmasıyla gençlere bir şans doğmuş oldu. Önceden de aday adaylarımızla görüştük tanıştık. Bu çok güzel bir şey. Tabi bütün gençlerin aday olacağı beklemez ama belli oranlarda temsili sağlanacak. Türkiye’nin genç bir nüfusu var. Bu genç nüfusun beklentilerinin meclise yansıması lazım. Seçilenlerin meclisteki görevleriyle birlikte bir tecrübe elde etmeleri sağlanmış olacak. Bizler bunu destekliyorduk. Başka genel başkanımız olmak üzere çok üzerinde durduk, referandumda da onay aldık ve bu gençlerimizin aday adaylığını gördük. İnşallah adaylıklarını da göreceğiz. Seçilenler de hizmet edecek. 24 Haziran’ın ülkemize bir hayırlı olmasını diliyorum.” Kader EŞİYOK
HABER YORUMLARI
  1. Henüz yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.