Konya Emlakçılar Odası Başkanı Sedat Altınay, Resmi Gazete’de yayımlanan 6306 sayılı Afet riski altındaki alanların dönüştürülmesi hakkındaki kanun’un 7’inci maddesindeki değişikliği göre Kentsel dönüşüm yasası kapsamında yapılan bir projeden ev alan da satan da tapu harcı ödemeyecek. İlk satışa tapu harcı istisnası getirildi.
Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, uzun yıllardır yargıda ciddi tıkanıklığa yol açan müteahhitlerin ilk satış yaptıkları konutlarda tapu harcına istisna getiren düzenlemeyi hayata geçirildi diyen Konya Emlakçılar Odası Başkanı Sedat Altınay; “ Kentsel dönüşüm yasası kapsamında yapılan bir projeden ev alan da satan da tapu harcı ödemeyecek. Tapu harcı mülkün değerinin yüzde 4’ü kadar ödeniyor. Bundan sonra dönüşüm kapsamında yapılan satışta bu ödenmeyecek.
Resmi Gazete’de yayımlanan 6306 sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkındaki Kanun’un 7’inci maddesindeki değişikliği değerlendiren Konya Emlakçılar odası Başkanı Sedat Altınay, düzenlemenin sadece 10 Aralık 2018 tarihinden itibaren devir ve tescil işlemlerinde geçerli olduğunu vurguladı.
Anlamlı proje
1
Avrupa’nın en gelişmiş savaş uçağı Konya’ya iniş yaptı
134457 kez okundu
2
Konya’daki o markaya ait peyniri yemeyin! İfşa oldu
129974 kez okundu
3
Konya’da metrelerce kuyruk oluştu
114569 kez okundu
4
Meram Belediyesi’nden Dünya Günü’nde doğaya çifte dokunuş
113046 kez okundu
5
Bakanlık duyurdu! Konya’daki o markalar tağşiş ürün satıyormuş
109911 kez okundu
6
Necmettin Erbakan Üniversitesi’nde Hemşirelik Haftasında çifte bayram
69073 kez okundu
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.