Konya
°C
Yeni Meram
13.12.2015 15:16

IKBY'deki yatırımcılar zor günler geçiriyor

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'ndeki (IKBY) yerli ve yabancı yatırımcılar güvenlik ve ekonomik krizden dolayı zor günler geçiriyor.

A+
A-
13.12.2015 15:16
0
6786
ABONE OL

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'ndeki (IKBY) yerli ve yabancı yatırımcılar  güvenlik ve ekonomik krizden dolayı zor günler geçiriyor.

Terör örgütü DAEŞ'in Musul'u ele geçirmesinden sonra Erbil kentine yönelmesiyle birlikte meydana gelen güvenlik krizi ve daha öncesinde Kürt bölgesinin, merkezi hükümetten bağımsız bir şekilde petrol ihracatı yapmasından kaynaklı bütçe ile maaş kesintisinin yaşanmasından dolayı bölgedeki yatırımcıların zor günler geçirmesine neden oluyor.

IKBY Yatırımcılar Birliği Sözcüsü Yasin Mahmud, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Bölgedeki özel sektörün ticari hacmi ve yatırım için bölgeye getirilen para miktarı yaklaşık 40 milyar doları buluyordu. Ancak meydana gelen terör saldırıları ve bütçe krizinden dolayı bu oranda ciddi bir düşüş meydana geldi" ifadelerini kullandı.

Yatırım konusunda 2015 yılının en kötü yıl olduğunu savunan Mahmud, "Bölgeye ciddi sermaye getirip çalışmak isteyen yatırımcılar çok karasız ve endişe içerisindedir. Özel sektör tarafından bölgedeki bazı stratejik projeler için ayrılan sermaye payı yaklaşık 40 milyar dolardı ancak 15 milyar dolarlık bir azalma meydan gelerek 25 milyar dolara kadar indi" bilgisini paylaştı.

HABER YORUMLARI
  1. Henüz yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.