Konya
°C
Yeni Meram
06.05.2018 10:55

Hükümetten "geçici" KDV indirimleri

Resmi Gazete’nin dünkü sayısında yayımlanan Bakanlar Kurulu kararıyla birçok alanda vergi indirimi yapıldı. Maliye Bakanlığı’ndan konuya ilişkin yapılan açıklamaya göre, söz konusu kararla gayrimenkul sektöründeki gelişmeler dikkate alınarak taşınmazların alım-satım maliyetlerine ilişkin vergiler 6 aylığına azaltıldı.

A+
A-
06.05.2018 10:55
06.05.2018 10:57
0
4760
ABONE OL
Resmi Gazete’nin dünkü sayısında yayımlanan Bakanlar Kurulu kararıyla birçok alanda vergi indirimi yapıldı. Maliye Bakanlığı’ndan konuya ilişkin yapılan açıklamaya göre, söz konusu kararla gayrimenkul sektöründeki gelişmeler dikkate alınarak taşınmazların alım-satım maliyetlerine ilişkin vergiler 6 aylığına azaltıldı. Bu kapsamda yüzde 18 KDV oranına tabi konut teslimlerindeki oran 31 Ekim’e kadar uygulanmak üzere yüzde 8’e indirildi. Tapu harcı oranı da aynı dönemde yüzde 4’ten yüzde 3’e düşürüldü. Yatırım, üretim ve ihracatın teşviki amacıyla firmaların üzerindeki finansman maliyetini azaltacak vergisel düzenleme de kararla hayata geçirildi. Buna göre, 7103 sayılı Kanun ile gelecek yıl sonuna kadar sanayi sicil belgesini haiz mükelleflerce imalat sanayisinde kullanılmak üzere iktisap edilecek yeni makine ve teçhizat teslimleri KDV’den istisna tutulurken, bunlara ilişkin iki kat hızlı amortisman uygulanmasına imkan tanındı.

ALKOLLÜ İÇECEKLERDE ÖTV EŞİTLENDİ

Ayrıca, Türkiye’nin Avrupa Birliğine üyelik müzakereleri sürecinde yüksek alkollü içecekler üzerindeki özel tüketim vergisinin (ÖTV) eşitlenmesi taahhüdüne ilişkin düzenleme yapıldı. Bakanlar Kurulu kararıyla yüksek alkollü içecekler arasındaki vergisel farklılık kaldırılarak Türkiye’nin bu konudaki taahhüdü yerine getirildi. Bakanlar Kurulu kararı gereğince “likör”, “şarap” ve “viski” gibi bazı alkollü içkilerin vergi oranları düşürülürken; “rakı”, “cin” ve “votka”nın asgari maktu vergi oranı ise yükseltildi.
HABER YORUMLARI
  1. Henüz yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.