Konya
°C
Yeni Meram
04.09.2015 11:19

'Hataların tekrarlanmasına izin vermeyeceğiz'

Eski Yunanistan'ın Başbakanı ve SYRİZA lideri Aleksis Çipras, "Eski hükümetler tarafından yapılan hataların tekrar yapılmasına izin vermeyeceğiz" dedi.

A+
A-
04.09.2015 11:19
0
7517
ABONE OL
Eski Yunanistan'ın Başbakanı ve Radikal Sol Koalisyon Partisi (SYRİZA) lideri Aleksis Çipras, 20 Eylül'de yapılacak erken genel seçim kapsamında başkent Atina'nın Egaleo semtinde Yunanlı seçmenlere seslendi. 20 Eylül'de Yunan halkının ülkenin geriye gitmesine izin vermeyeceğini dile getiren Çipras, hükümetinin kısa süre içinde ekonomi alanında çok önemli başarılara imza attığını söyledi.

Kreditörlerle çok zor bir mücadele verdiklerini belirten Çipras, "Biz sonuna kadar mücadele verdik, geri adım atmadık. Yunan halkının daha fazla acı çekmemesi için sonuna kadar mücadele ettik" ifadesini kullandı.

SYRİZA'dan ayrılan ve Halk Birliği'ni kuran kesime de seslenen Çipras, eski hükümetler tarafından yapılan hataların tekrar yapılmasına  izin vermeyeceklerini vurgulayarak, şöyle konuştu:

"Herkes bizim karşımızda yer aldı ama hepsi yenilgiye uğradı. 20 Eylül'de de yenilgiye uğrayacaklar. Çünkü bizi destekleyen güçlü bir halk var. Yunanistan'ın gerilemesine halk izin vermeyecek."

Syriza partisi, yapılan anketlerde yüzde 26'lık oy oranıyla birinci parti durumunda. SYRİZA'yı yüzde 25 oy oranıyla Yeni Demokrasi Partisi (ND) takip ediyor. SYRIZA'dan ayrılanların kurduğu "Laiki Enotita" (Halk Birliği) partisinin ise seçim barajının yüzde 3 olduğu ülkede yüzde 4 oy oranıyla parlamentoya girmesine kesin gözüyle bakılıyor.
HABER YORUMLARI
  1. Henüz yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.