Konya
°C
Yeni Meram
05.11.2015 10:57

Hastalıklardan Korunmak İçin Taze Sıkılmış Meyve Suyu İçin

Ortadoğu Hastanesi Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Uzmanı Dr. Soner Kadıköylü, soğuk havalarda grip, soğuk algınlığı gibi hastalıklara yakalanmamak için bağışıklık sistemini güçlü tutmak isteyenlere taze sıkılmış meyve sularını önerdi.

A+
A-
05.11.2015 10:57
0
7010
ABONE OL
Yazın serinlemek için soğuk içecek tüketen vatandaşlar, havaların soğumasının ardından bağışık sistemlerini güçlendirmek için vitamin büfelerde taze sıkılmış meyve suyu içmeyi tercih ediyor. Bardağı 2 ila 3 TL arası değişen taze meyve suları, vitamin zenginliği ile dikkat çekiyor. Kimisi portakal suyu içmeyi tercih ediyor, kimisi ise nar. Ancak uzmanlar tek bir meyve yerine koruyucu etkisi daha kuvvetli olan karışık meyve suyu içilmesini öneriyor. Büfe sahibi Özden Batmaz, “Satışlarımız güzel, her meyvenin tam mevsimi. Özellikle narın en lezzetli dönemi. Havuç, elma, nar, portakal, greyfurt karışımını öneriyoruz müşterilerimize. Her türlü vitamin mevcut. Lezzet bakımından çok güzel oluyor. Sade portakal midemizi yakıyor ama karışım daha lezzetli” dedi. “GÜNLÜK 2-3 BARDAK TAZE MEYVE SUYU KULLANMAK ÖNEMLİ” Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Uzmanı Dr. Soner Kadıköylü ise, hava değişimlerine dikkat çekerek, “Havaların soğuması ile beraber grip ve soğuk algınlığı kendini göstermeye başladı. Bağışıklık sistemi gribe karşı çok önemli. Onu güçlendirmek için de taze meyve ve sebze tüketimini kesinlikle öneriyoruz. Bunları tüketemeyen hastalar taze sıkılmış meyve suyunu kullanabilirler. Turunçgiller, nar suyu, elma, havuç veya benzeri meyvelerin suları tüketilebilir. Meyve suyunu günlük 2-3 bardak kullanmak yeterlidir. Tüketimde de fazlaya kaçmamak gerekiyor. Tek bir taze sıkılmış meyve suyu yerine karışık meyve suyu koruyucu etki yönünden daha kuvvetli” diye konuştu. “HASTALIKTAN KORUNMAK İÇİN MEYVE SUYU, İYİLEŞMEK İÇİN BİTKİ ÇAYI” Birçok vatandaşın hastalıktan korunmak ve iyileşmek için bitki çayları kullandığını kaydeden Dr. Kadıköylü, “Bitkisel çayların koruyucu mekanizması farklı. Bitkisel çaylar hastalığın vücutta barınmasını önlüyor. Meyve suları ise bağışık sistemini güçlendirici etkiye sahip. Dolayısıyla bitki çayları hasta olununca kullanılmalı. Ama meyve sularını bağışıklık sisteminin güçlendirilmesi için bu mevsimden itibaren her zaman öneriyoruz” ifadelerini kullandı.
HABER YORUMLARI
  1. Henüz yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.