‘Axios’ adı verilen robot, yapılan işlere göre yazılara uygun mantıklı başlık üretebiliyor.
ROBOT, BİR MİLYONDAN FAZLA HABER OKUYABİLİYOR
Yapay zeka, bir milyondan fazla haberi ve haber başlığını okuyabiliyor. Daha sonra bir önceki deneme verilerine göre bunların içerisinden en uygun kelime serilerini bir araya getiriyor. İnsanlar da yapay zekanın ürettiği başlıklarla, insanlar tarafından yazılan orijinal başlıkları karşılaştırabiliyor.
HABER BAŞLIĞI YAZAN YAPAY ZEKA
Primer şirketinin direktörü John Bohannon, bu yöntemin bir ‘başlık Turing testi’ olduğunu söylüyor. İngiliz matematikçi Alan Turing’in yaptığı testte, bir bilgisayarın zeki olarak nitelendirilebilmesi için kendisini, karşısındakine insan olduğunu kanıtlamaya çalışıyor olması isteniyordu.
Yapılan bu haber başlığı testinde de yapay zekaya, hangi başlıkların insanlar tarafından hangi başlıkların bilgisayarlar tarafından üretildiği soruldu. Sonuca göre yapay zeka, insanları yüzde 50 oranında geçmeyi başardı.
İNSANIN KONUŞMA DİLİNİ ANLAMALARI DA YAKINDIR
Diğer yandan yapay zekaların, insan merkezli doğal dilleri anlama ve bunlar gibi bir dil üretmesi şimdilik zor görünse de robot yazarların, bu açığı kapatmalarının imkansız olmadığı belirtiliyor.
Uzmanlardan ebeveynlere ‘cep telefonu ve tablet’ uyarısı! Teknolojiyi çocuk bakıcısı gibi kullanmayın
TEKNOLOJI
Endemik bitki çekirdekleri, nörodejeneratif hastalıklar ve uyku bozukluğu sorunu çözülecek
1
Togg T10F Test Edilirken Görüntülendi! 600 km Menzille Gelecek!
44366 kez okundu
2
Gayrimenkul değerlemede yerli yapay zeka hamlesi
17893 kez okundu
3
Çinli doktorlar, 5 bin kilometre uzaktan ameliyat yaptılar
17761 kez okundu
4
Endemik bitki çekirdekleri, nörodejeneratif hastalıklar ve uyku bozukluğu sorunu çözülecek
17282 kez okundu
5
Cilt yaralarına yapay zeka destekli çözüm
16807 kez okundu
6
Alper Gezeravcı’nın uzayda 14 günü nasıl geçecek? Ne görev yapacak?
12001 kez okundu