Konya
°C
Yeni Meram
05.05.2018 20:06

FETÖ elebaşı Gülen'i ziyaret eden 7 AKP'li, yeniden aday

FETÖ elebaşı Fethullah Gülen ile fotoğraf çektiren 12 AKP milletvekilinden 7’si yeniden aday olup AKP'nin milletvekili aday listesine girdi.

A+
A-
05.05.2018 20:06
0
11826
ABONE OL
FETÖ elebaşı Fethullah Gülen ile fotoğraf çektiren 12 AKP milletvekilinden 7’si yeniden aday olup AKP'nin milletvekili aday listesine girdi. Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Cumhurbaşkanı adaylarının 100 bin imza ile belirlenmesine ilişkin olarak “FETÖ’nün siyasi ayağı varsa, seçmen ayağı da vardır. İmza verenler araştırılsın” derken, akıllara FETÖ ile birlikte fotoğrafı olan AKP'li milletvekilleri geldi. 12 AKP milletvekilinden 7’sinin yeniden AKP'den aday olduğu öğrenildi. AKP milletvekilleri, 2012’de Boston’da o dönemde Gülen cemaati dedikleri FETÖ tarafından organize edilen ‘Kültür Günleri’ programına katılmış, o tarihte 12’si de milletvekili olan grup Pensilvanya'ya da giderek Fetullah Gülen ile de görüşmüştü.

HALEN MİLLETVEKİLLERİ

Ziyarete giden isimlerden 4'ü hariç diğerleri 2015’te yapılan iki seçimde liste dışı kalmıştı. Pensilvanya'ya giden milletvekillerinden İlknur İnceöz, Vedat Demiröz, Bayram Özçelik ve İsmail Tamer halen Milletvekili bulunuyor ve dördü de yeniden aday oldu.

ARANDIĞINI ÖĞRENİNCE KAÇMIŞTI

Fotoğraftakilerden AK Parti Giresun eski Milletvekili Adem Tatlı; AK Parti Siirt Eski Milletvekili Arif Demikıran, AK Parti Tokat eski Milletvekili Dilek Yüksel, AK Parti Trabzon eski milletvekili Safiye Seymenoğlu ise adaylık başvurusu yapmadı. Fotoğraftaki bir diğer eski AK Parti'li milletvekili Ahmet Öksüzkaya ise 15 Temmuz'dan sonra FETÖ'den arandığını öğrenince yurtdışına kaçmıştı.
HABER YORUMLARI
  1. Henüz yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.