Konya
°C
Yeni Meram
08.09.2015 05:59

Grip olmasaydı o da şehitlerle beraber olacaktı!

Hakkari Dağlıca'da PKK'nın mayınlı saldırısı sonucu 16 asker şehit düştü. Saldırıda 6 asker de hafif yaralandı.

A+
A-
08.09.2015 05:59
0
6002
ABONE OL
Dağlıca'daki kanlı saldırıdan şan eseri kurtulan isimlerden birisi de Şahin Şimşek isimli asker. 20 yaşındaki Şimşek, Dağlıca saldırısının yapıldığı gün neler yaşadığını sosyal paylaşım sitesi Facebook'taki hesabından paylaştı.
Hasta olduğu için arkadaşlarının kendisini operasyona götürmek istemediğini son olarak da komutanının 'Sana emrediyorum, burada kalacaksın' dediği için asker arkadaşlarıyla operasyona gidemediğini ifade eden Şahin Şimşek, şunları yazdı:
"06.09.2015 saat sabaha karşı 04.30...
Koğuştaki bir kaç tıkırtıyla uyandım. 3 gündür atlatamadığım gribin etkisi hala üzerimdeydi. Koldaki arkadaşlarım ben hastayım diye beni yanlarında götürmek istemediler. O yüzden benden habersiz Daglıca Karakolu'na çıkıp, pkk tarafından kapatılan Yüksekova-Hakkari yolunu açacaklardı.
Saat 05:10 kol çıkmak üzere. Gelmemi istemedikleri halde kalkıp hazırlanışım, Kobranın yanına kadar gelişim rahatsiz etti hepsini. "Sen hastasın gelme. Silah kaydın var bugün burada kal" dedi Tilki. Israrımda diretmem uzerine komutanımın dudaklarından dökülen 4 kelime çınladı kulaklarımda "Sana emrediyorum. Burada kalacaksın!"
Saat 15:00 Dağlıca Karakolu'na baskın olduğu yönünde asparagas olmasını umduğumuz bir haber geldi.
Saat 19:00 Daglıca Karakoluyla irtibat kesildi. Ulaşamıyoruz. Arkadaslarım ve komutanım telsize cevap vermiyolar. Frekans ayarlı değildir diye teselli umup yine de tedirgin bir şekilde haber bekliyorum.
Saat 20:35. Daglica'dan şehit haberleri gelmeye başladı. Korkum, ekmeğimi suyumu paylaştığım, bayat ekmeği 3 kişiyle yediğim, aynı golde beraber bağırdığım aynı sigarayı içtiğim o güzel insanların beni terketmeleri.
Saat 22.40 Yan ranzada yatan TİLKİ ŞEHİT! Alt ranzada yatan botlarımı saklayan HOCA ŞEHİT Koğuşun en küçüğü TERLİKSİ ŞEHİT! Ula ankarali Alt devreler gelecek uşağım diyen LAZ ER ŞEHİT! Kol Komutanım Teğmen Kırgız YARALI! Yorganımı çekiştiren Kobracı MURAT ŞEHİT! Kardeşinin düğünü için gün sayan ARAP MERT ŞEHİT! Şahin grip. Şahin gidemedi. Şahin'in yası var bugün. Şahin yaralı..."
grip-olmasaydi-o-da-sehitlerle-beraber-olacakti-2
HABER YORUMLARI
  1. Henüz yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.