Konya
°C
Yeni Meram
30.03.2016 08:33

Genelkurmay'dan e-muhtıra açıklaması

“27 Nisan 2007 tarihli bildiri öncesi ve sonrasındaki tarihlerde karargâhta general düzeyinde bir toplantı yapılmadı." dedi.

A+
A-
30.03.2016 08:33
0
10283
ABONE OL
TBMM’de Abdullah Gül’ün aday gösterildiği 27 Nisan 2007’deki Cumhurbaşkanlığı seçiminden 8 saat önce Genelkurmay’ın internet sitesinde bir bildiri yayınlanmış ve “TSK laikliğin savunucusudur. Gerektiğinde tavrını açık ve net ortaya koyacaktır” denilmişti. Cumhurbaşkanlığı seçimine yönelik “e-muhtıra” olarak adlandırılan bildiriye hükümet sert tepki göstermişti. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, “e-muhtıra” soruşturmasını 2012’de başlatmış, dönemin Genelkurmay Başkanı Yaşar Büyükanıt’ın ifadesi Aralık 2015’te alınmıştı. Savcılık, bu kapsamda Genelkurmay Adli Müşavirliği’ne gönderdiği yazıda, “Soruşturmaya konu bildiri yayınlanmadan önce Genelkurmay’da toplantı yapıldı mı? Yapıldıysa görüşme tutanakları mevcut mu? Yapılan toplantıya kimler katıldı ve hangi konular ele alındı? Böyle bir tutanak varsa savcılığa gönderilmesi, yoksa da ‘Hayır’ cevabı verilmesi, toplantı yapılıp tutanak tutulmadıysa da ‘Evet yapıldı ancak tutanağa bağlanmadı’ şeklinde cevap verilmesi talep olunur” denildi.

‘TOPLANTI YAPILMADI’

Genelkurmay, savcılığın yazısını yanıtladı. Genelkurmay’dan gönderilen yazıda, “27 Nisan 2007 tarihli bildiri öncesi ve sonrasındaki tarihlerde karargâhta general düzeyinde bir toplantı yapılmadı. Herhangi bir icrai harekete ilişkin karar da alınmadı” denildi. Savcılık, eski AK Parti Denizli Milletvekili Ümmet Kandoğan’ı, 27 Nisan sürecine ilişkin 2012’de TBMM Darbeleri Araştırma Komisyonu’nda verdiği ifadesi nedeniyle bilgisine başvurulmak üzere “tanık” sıfatıyla ifadeye çağırdı. Kandoğan’ın önümüzdeki günlerde ifadesinin alınması bekleniyor.
HABER YORUMLARI
  1. Henüz yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.