Konya
°C
Yeni Meram
02.08.2017 15:22

GDO kullanımı yeni değil

Hayvan yeminde GDO kullanımı yeni bir şey mi? Daha önce kullanılıyor muydu? Sağlık ve Gıda Güvenliği Hareketi Genel Başkanı Kemal Özer'e sorduk.

A+
A-
02.08.2017 15:22
0
4960
ABONE OL
Hayvan yeminde GDO kullanımı yeni bir şey mi? Daha önce kullanılıyor muydu? Sağlık ve Gıda Güvenliği Hareketi Genel Başkanı Kemal Özer'e sorduk.  Biyogüvenlik Kurulu, genetiği değiştirilmiş GDO'lu yem kullanımına ilişkin kararını açıkladı. Karara göre, 3 soya ve mısır çeşidinin hayvan yemlerinde kullanımına onay verdi. Bu haber kamuoyunda "Hayvan yeminde GDO kullanılması" yeni bir şeymiş gibi algılansa da durum hiç de öyle değil. Biyogüvenlik Kurulu'nun bugün vermiş olduğu onay ise, ilave olarak 3 soya ve bir mısır ürününü kapsamakta. Sağlık ve Gıda Güvenliği Hareketi Genel Başkanı Kemal Özer'in konuyla ilgili görüşleri ise durumun vahametini gözler önüne serecek nitelikte.   "TOPLUMDAN TEPKİ ALMAKTAN KORKAN FİRMALAR..." Hayvan yemlerinde GDO’lu soya ve mısır kullanımının yeni olmadığını söyleyen Kemal Özer, ürünlerinde GDO’lu soya veya mısır kullanmak isteyen firmaların toplamdan tepki almaktan korktukları için BESD-BİR adlı örgütlerinin arkasına gizlendiğini söyledi. Sağlık ve Gıda Güvenliği Hareketi Genel Başkanı Kemal Özer açıklamalarına şu ifadelerle devam etti; "GDO’LU YEM KULLANMAYAN BİRİNİ BULMAK NEREDEYSE İMKÂNSIZ" "Bunun anlamı şu bu derneğe üye olan her firma mutlaka GDO’lu yem kullanıyor demektir. Ayrıca piyasada hayvan besiciliği yapıp da GDO’lu yem kullanmayan birini bulmak neredeyse imkânsız." "CENNET GİBİ BİR ÜLKEDE İNSANLARIN YARATILIŞINI BOZDUĞU GIDALARA MAHKUM EDİLMESİ BÜYÜK BİR ZÜLDÜR" Yaratılışının bozulduğu gıdalara mahkum edilmenin "Nasipsizlik ve bedbahtlık" olduğunu vurgulyan Kemal Özer, "Cennet gibi bir ülkede gavurun insanlığı ve kainatı ifsat etmek için canlıların genetik yapısını yani yaratılışını bozduğu gıdalara mahkum edilmesi büyük bir züldür." ifadelerini kullandı.   "İNSANIN AĞLAYASI GELİYOR, KAHROLMAMAK ELDE DEĞİL" Her konu hakkında konuşan İlahiyatçıların bu konudaki sessizliğini de eleştiren Kemal Özer, "İlahiyatçıların bu yaratılışın ifsadına yol açan bu icraat konusundaki cehalet ve suskunlukları insanın kanına dokunuyor. İnsanın ağlayası geliyor. Kahrolmamak elde değil." dedi. "YENİ TARIM BAKANI'NA SESLENİYORUZ" Yeni Tarım Bakanına da seslenen Kemal Özer, "Bu yaşanan açıklı hâle son verme makamındalar.  Bu yaparlarsa millet ve Hakk indinde kıymetleri artar. Yapmazsa selefleri gibi hayırla anılmaz insanlar safına geçer" şeklinde konuştu.  
"NEDEN HER 4 ÇOCUKTAN BİRİ ENGELLİ DOĞUYOR?" GDO'lu yiyecekler tükketildiği için engelli doğum oranındaki artışa da dikkat çeken Kemal Özer, Sağlık harcamalarının Enerji harcamaları ile yarıştığına vurgu yaptı. "GDO’lu yemde temel sorun bu yemimi yiyen hayvanların etlerini, sütlerini, yumurtalarını biz insanlar yiyoruz." diyen Kemal Özer sözlerine şöyle devam etti; "Neden her 4 çocuktan biri artık engelli doğuyor. Engelli doğumlar neden felaket düzeyine ulaştı? Neden bu kadar fazla hasta var? Sağlık harcaması neden enerji harcaması ile yarışıyor?" Kemal Özer, "Bunları meşru görenleri, aracılık edenleri, sessiz kalanları, tüketerek destek verenleri Allah’a havale ediyoruz. Biz haklarından gelemedik ama Allah bu dünya da ahirette mutlaka hesaplarını görecek. Ogün onların halini seyretmekten büyük keyif alacağız inşaallah” ifadeleri ile sözlerine son verdi.
HABER YORUMLARI
  1. Henüz yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.