Konya
°C
Yeni Meram
11.12.2015 22:14

Gaziantep mutfağı UNESCO korumasında

Gaziantep, gastronomi dalında, UNESCO "Yaratıcı Şehirler Ağına" girdi.

A+
A-
11.12.2015 22:14
0
6304
ABONE OL

Gaziantep, gastronomi dalında, Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü’nün (UNESCO) "Yaratıcı Şehirler Ağına" girdi.

UNESCO, bugün 33 ülkeden 47 kenti "Yaratıcı Şehirler Ağına" aldı. Gaziantep, UNESCO'nun bugün aldığı kararla, bu alanda Türkiye’nin öncü şehir olma özelliğini kazandı.

Yaratıcı Şehirler Ağı (Creative Cities Network), 2004 yılında UNESCO Yürütme Kurulunun 170. toplantısında alınan karar doğrultusunda dünyanın farklı ülkelerinden 116 şehrin katılımıyla kurulmuştu.

Gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelerin şehirlerinin sosyal, ekonomik ve kültürel kalkınmalarına katkı sağlamayı hedefleyen söz konusu ağa üye olan şehirler, yerel yaratıcılık, tanıtım ve  görünürlüklerini artırmayı hedeflemekte UNESCO’nun kültürel çeşitliliğin desteklenmesi doğrultusundaki görüşlerini paylaşmaktadır..

Programa katılım, "el sanatları ve halk sanatı",  "dizayn", "sinema", "gastronomi", "edebiyat", "müzik" ve "görsel sanatlar"  alanında gerçekleştiriliyor.

Şu ana kadar UNESCO gastronomi listesine dünyanın dört bir yanından sadece sekiz kent kabul edilmişti.

Listeye şu ana kadar Çin’den iki kent, Brezilya, Güney Kore, İsveç, Kolombiya, Japonya ve Lübnan’dan birer şehir girmişti. Bugün Gaziantep ile birlikte 9 kent daha bu listeye eklendi.

HABER YORUMLARI
  1. Henüz yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.