Konya
°C
Yeni Meram
17.11.2015 20:45

G20 için kaç tweet atıldı?

Cumhurbaşkanlığı, dijital diplomasinin sunduğu imkanları kullanarak, Antalya Zirvesi'ni sosyal medyada dünya zirvesine taşıdı. Sosyal paylaşım sitesi twitter üzerinden Antalya'da düzenlenen zirveye ilişkin dakikada ortalama 340 tweet atıldı. Zirve boyunca 1 milyonu aşkın tweet atılırken, #G20Turkey, #G20, #G20LeadersSummit, #G20LiderlerZirvesi şeklindeki başlıklar farklı zamanlarda 'trend topic' (tt) listesine girdi.

A+
A-
17.11.2015 20:45
0
3028
ABONE OL
Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, G20 zirvesinin tüm hazırlık çalışmalarıyla bizzat ilgilenirken Cumhurbaşkanlığı Özel Kalem Müdürü Büyükelçi Dr. Hasan Doğan da kurumlar arası koordinasyonda kilit rol üstlendi. G20 zirvesindeki tüm çalışmalar Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yönetiminde ve nezaretinde gerçekleştirilirken, Cumhurbaşkanlığı da kurumsal kimliğiyle zirvede yer aldı. Cumhurbaşkanlığına bağlı personellerin de görev yaptığı zirvede liderlere koruma hizmetlerinin yanı sıra mihmandarlık hizmeti de Cumhurbaşkanlığı çalışanları tarafından verildi. Liderlerin karşılanması ağırlanması gibi hizmetlere yönelik de zirve öncesinde tatbikatlar yapıldı. Hazırlıklar sırasında, liderlerin özel ilgi alanlarının belirlenmesi, zirve sonrasında liderlerin memnuniyetlerini ifade etmesindeki en önemli etken oldu. Liderlerin özel ve kişisel talepleri ve niteliklerine göre tedbirler alınırken, liderlere verilecek hediye tercihleri de bu doğrultuda gerçekleştirildi. Kurumlar uyum içerisinde çalıştı Zirvenin başarılı geçmesindeki en önemli etkenlerden biri de kurumlar arasındaki uyum oldu. Cumhurbaşkanlığı, ilgili Başbakan Yardımcılıkları, Dışişleri Bakanlığı, Ekonomi Bakanlığı, Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü, ev sahibi fotoğraf sağlayıcısı Anadolu Ajansı, TRT, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Antalya Emniyet Müdürlüğü gibi kurumlar tam bir işbirliği ile çalıştı. G20 için 1 milyon tweet Cumhurbaşkanlığı, dijital diplomasinin sunduğu imkanları kullanarak, Antalya Zirvesi'ni sosyal medyada dünya zirvesine taşıdı. Sosyal paylaşım sitesi twitter üzerinden Antalya'da düzenlenen zirveye ilişkin dakikada ortalama 340 tweet atıldı. Zirve boyunca 1 milyonu aşkın tweet atılırken, #G20Turkey, #G20, #G20LeadersSummit, #G20LiderlerZirvesi şeklindeki başlıklar farklı zamanlarda 'trend topic' (tt) listesine girdi. Zirveye ilişkin tweetlerin Hindistan, Suudi Arabistan, Avrupa ve Güney Amerika ile Türkiye'de yoğunlaşması dikkati çekti. Bu yoğunluğun Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın liderlere kişisel hesabından, liderlerin kendi dillerinden yolladığı "hoş geldiniz" mesajlarına verilen cevap ve retweetlerden kaynaklandığı tespit edildi.
Zirve öncesinde açılan @G20Turkey2015 adlı sosyal medya hesabının takipçi sayısı 30 bine ulaştı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kişisel hesabının yanı sıra Cumhurbaşkanlığının @tcbestepe, @turkishpresidency adını taşıyan Türkçe ve İngilizce sayfalarından G20 ile ilgili yapılan haber paylaşımları ve özel dosyalarıyla tanıtım yapıldı. Başbakanlık Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü, Kamu Diplomasisi Kurumu, Anadolu Ajansı ve Türk Hava Yolları da sosyal medya hesaplarından G20 ile ilgili hazırlanan haberleri devamlı paylaşarak ve Cumhurbaşkanlığının resmi hesabından yapılan paylaşımları “retweet" yaparak organizasyonun sosyal medya ayağına önemli destek sağladı. Liderlerin memnuniyeti Zirve sonrası aralarında Rusya Devlet başkanı Vladimir Putin ile Almanya Başbakanı Angela Merkel'in aralarında bulunduğu liderler de organizasyona ilişkin duydukları memnuniyeti dile getirdi. 40 bin çalışan hizmet sundu Zirveye ev sahipliği yapan Belek'te "Zirve Ana Toplantı Salonu", "Uluslararası Basın Merkezi" ve "Türk Heyetleri" için toplam 5 otel ayrılırken, resmi heyetlerin konaklaması için de 20 otel tahsis edildi. Delegeler, açılım grupları temsilcileri ve basın mensupları dahil 13 bin kişinin katıldığı zirvede, 40 bin görevli konuklara hizmet verdi. Açılım gruplarına 6 bin oda G20 Açılım Grupları toplantılarıyla katılımcıların konaklamaları için zirvenin yapıldığı ana bölgeye bitişik bölgede bulunan 6 bin oda kapasiteli 15 otel ayrıldı. Zirve toplantılarına 7 bin 500 metrekare yüz ölçümüne sahip Regnum Carya Golf Spa Resort Otel ev sahipliği yaptı. Heyetlere çalışma ofisi olarak ve ikili görüşmelerde kullanılmak üzere ayrıca 57 villa tahsis edildi. 3 bin gazeteci izledi Dünya liderlerini bir araya toplayan G20 Zirvesi'ni yerli ve yabancı 3 bin basın mensubu takip etti. Kaya Hotel'de zirveyi izleyen yerli ve yabancı basın mensupları için hazırlanan Uluslararası Basın Merkezi biri merkez salon olmak üzere 3 salonla hizmet verdi. Ana bölgede 60 canlı yayın aracı zirveden canlı yayın gerçekleştirdi.
HABER YORUMLARI
  1. Henüz yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.