Konya
°C
Yeni Meram
04.11.2016 11:16

Facebook yavaşlatıldı - 4 Kasım Facebook erişim sorunu

Dün akşam saatlerinden bu yana Sosyal medya sitelerinin birçoğuna erişim durma seviyesine geldi. Whatsapp, Twitter, Facebook ve daha bir çok siteye erişim sağlanamadı. Peki İnternet ağında mı bir sorun var.. Facebook niye açılmıyor, Whatsapp niye çalışmıyor gibi soruların cevabı haberimizde...

A+
A-
04.11.2016 11:16
0
2502
ABONE OL
Dün akşam saatlerinden bu yana Sosyal medya sitelerinin birçoğuna erişim durma seviyesine geldi. Whatsapp, Twitter, Facebook ve daha bir çok siteye erişim sağlanamadı. Peki İnternet ağında mı bir sorun var.. Facebook niye açılmıyor, Whatsapp niye çalışmıyor gibi soruların cevabı haberimizde... Türkiye genelinde pek çok kullanıcı Whatsapp, Twitter başta olmak üzere sosyal medya ve sohbet uygulamalarına erişimde sorunlar yaşıyor. Kullanıcıların kimisi uygulamalara hiç bağlanamazken ya da oldukça yavaş bir şekilde bağlanabilirken, kimi sorunsuz bir şekilde erişim sağlıyor. Facebook, Twitter gibi sitelerin erişimlerinin yavaşlaması ve kopması ile ilgili henüz net bir açıklama yapılmadı ancak, konunun HDP’ye yönelik baskınlar ile alakalı olduğu düşünülüyor. HDP’ye yönelik baskınların ardından Twitter, Facebook, Youtube ve WhatsApp gibi sosyal medya organlarına ulaşım oldukça yavaşladı. Facebook , Whatsapp ve Twitter'a normal şekilde girmekte sorun yaşayanlar diğer sitelere girebiliyor ve sadece sosyal medya sitelerini açamıyor. Whatsapp girişi ile ilgili sıkıntı yaşayan kullanıcılar, Whatsapp üzerinden mesaj gönderemezken, aralıklar ile gelen mesajları alabilseler de geç görebiliyorlar. Bu yavaşlatma ile Operasyonlar sonrası Twitter, Facebook, Youtube ve Whatsapp’a girilememesiyle, terör destekçileri propaganda yapması engellendi.  

Facebook yavaşlatılabilir mı?

Daha önce meydana gelen Ankara’daki terör saldırısının ardından söz konusu kısıtlamalarla ilgili açıklama yapan Alternatif Bilişim Derneği Üyesi Barış Büyükakyol ise Türkiye’de Twitter ve Facebook gibi her internet sitesinin kullandığı bir bant genişliği olduğunu belirterek, “Bu bant genişliği birkaç tuşluk işlemle daraltılabilir. Bunu daraltırsanız, geçebilecek veri hacmi düşerek site yavaşlar. Buradaki daraltmaya da ‘throttling’ işlemi denir. Yani Twitter’ın kendi ana sunucusuna giden otoyolun şeritleri kapatılıyor. Yoldan hızlı gidilmiyor” demişti.
HABER YORUMLARI
  1. Henüz yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.