Konya
°C
Yeni Meram
31.01.2018 19:07

Facebook kripto para reklamlarını yasaklama kararı aldı

Facebook, kripto para birimleri içeren reklamları yasakladığını açıkladı. Facebook, kripto para birimlerinin sıklıkla yanıltıcı veya aldatmacalı uygulamalarla bağlantılı olduğunu belirtti.

A+
A-
31.01.2018 19:07
0
10189
ABONE OL
Facebook, kripto para birimleri içeren reklamları yasakladığını açıkladı. Facebook, kripto para birimlerinin sıklıkla yanıltıcı veya aldatmacalı uygulamalarla bağlantılı olduğunu belirtti. Facebook, Bitcoin Reklamlarını yasaklama kararı aldı. Facebook'tan yapılan açıklamada, kripto para birimlerinin sıklıkla yanıltıcı veya aldatmacalı uygulamalarla bağlantılı olduğu belirtildi.

AMAÇ DOLANDIRICILARI DURDURMAK

Facebook’un Ürün Yönetim Başkanı Rob Leathern bugün yazdığı bir blog yazısında yeni belirlenen politikanın, özellikle, “sıklıkla yanlış yönlendirme ya da dolandırma maksatlarına matuf” ürün ve hizmet çeşitlerini yasakladığını belirtti. Leathern sözlerine şöyle devam etti: "Bu politikayla kasıtlı olarak geniş, aldatıcı ve yanıltıcı reklamcılık uygulamalarını daha iyi tespit etmek için çalışıyoruz.İnsanların, aldatmacadan veya aldatmadan korkmadan Facebook reklamlarıyla yeni ürün ve hizmetleri keşfetmeye ve bunları öğrenmeye devam etmesini istiyoruz" dedi. Bitcoin, Litecoin ve Ethereum gibi kripto paralar ve ‘initial coin offerings’ etkinlikleri çok sayıda dolandırıcılığı da beraberinde getiren bir popülarite kazandı. Facebook’un insanların bu ürün ve servisleri keşfetmelerini ve bilgi sahibi olmaya devam etmelerini istediğini belirten Leathern, bununla birlikte dürüst iş yapmayan, kimi çevrelerce ‘kumar’ olarak değerlendirilen ‘ikili opsiyon’, ICO ve kripto para reklamları yapan çok sayıda firma olduğunu da söylüyor. Leathern bu politikanın oldukça geniş kapsamlı olduğunun farkında olduğunu, fakat bunun bilinçli olarak alınmış bir karar olduğunu belirtiyor.
HABER YORUMLARI
  1. Henüz yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.