Konya
°C
Yeni Meram
16.05.2017 20:30

Erdoğan’dan Beyaz Saray’da "YPG/PYD" mesajı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Donald Trump Beyaz Saray'da yapılan ikili görüşmenin ardından ortak basın toplantısı düzenledi.

A+
A-
16.05.2017 20:30
16.05.2017 22:17
0
3557
ABONE OL
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Donald Trump Beyaz Saray'da yapılan ikili görüşmenin ardından ortak basın toplantısı düzenledi. Beyaz Saray’da ABD Başkanı Trump’la bir araya gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Ortak geleceğimizi tehdit eden terör örgütlerine karşı ayrım yapmadan mücadele etmekte kararlıyız. YPG/ PYD’nin muhatap alınması mutabakata uygun değil. Gülen ile ilgili beklentilerimizi açıkça ifade ettik" dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Sayın Trump’ı seçimlerde elde ettiği tarihi zafer için kutluyorum. Aramızdaki ilişkileri güçlü tutmamız karşılıklı çıkarların yanında küresel barış ve istikrar için de son derecede önemlidir. Esasen ABD ile BM, NATO ve G20 gibi kilit kuruluşlar içinde yakın işbirliği içindeyiz. Bu ziyaretimiz tarihi bir dönüm noktası teşkil edeceğine inanıyorum. Diyalog ve dayanışmamızı artırma kararındayız. Ortak geleceğimizi tehdit eden terör örgütlerine karşı ayrım yapmadan mücadele etmekte kararlıyız. YPG/ PYD’nin muhatap alınması mutabakata uygun değil. Gülen ile ilgili beklentilerimizi açıkça ifade ettik" dedi.

ABD BAŞKANI TRUMP’IN KONUŞMASINDAN SATIR BAŞLARI

ABD Başkanı Trump, "Erdoğan’ı ağırlamaktan mutluluk duyuyoruz. Türk halkı son derece korkunç terör saldırıyla karşılaştı. Türk halkımıza desteğimizi sunuyoruz. Türkiye’yi DEAŞ ve PKK gibi terör örgütlerine karşı destekliyoruz. Suriye’deki Türkiye’nin çabalarını memnuniyetle karşılaşıyoruz" diye konuştu. Trump, yaptığı konuşmada, ABD-Türkiye ilişkilerinin sağlamlığına vurgu yaparak, "ABD-Türkiye uzun yıllardan beri dost-müttefik ilişki içersindeydi. Türkiye komünizme karşı ABD'li askerlerin yanında yer aldı" dedi.
HABER YORUMLARI
  1. Henüz yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.