Konya
°C
Yeni Meram
18.09.2015 18:46

Emniyet'ten Kurban Bayramı trafik tedbirleri

Kurban Bayramı'nda yurt genelinde trafik kazalarının önüne geçmek adına Emniyet Genel Müdürlüğü trafikte özel önlemler alındığını açıkladı.

A+
A-
18.09.2015 18:46
0
1266
ABONE OL
Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Eğitim ve Araştırma Dairesi Başkanı Yusuf Alan, Kurban Bayramı tatili süresince vatandaşların huzur ve güven içinde seyahat edebilmesinin sağlanması amacıyla trafik tedbirlerinin alındığını söyledi.
Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Eğitim ve Araştırma Dairesi Başkanı Yusuf Alan, Ankara Şehirlerarası Terminal İşletmeleri'nde (AŞTİ) AA muhabirine yaptığı açıklamada, trafik yönünden huzurlu bir bayram geçirilmesi amacıyla alınan tedbirleri değerlendirdi.
İstatistiki çalışmalar kapsamında son 10 yılda meydana gelen kazaların yer ve sebeplerinin araştırıldığını, bu yönde yürütülen analizler sonucunda tedbirler alındığını ifade eden Alan, "Gerçekleştirilen analiz sonucunda kazaların en fazla yaşandığı güzergahlar tespit edildi ve bu güzergahlarda her 10 kilometreye bir ekip görevlendirilmesi yönünde karar alındı" dedi.
Şehirlerarası otobüslere yolcu olarak binecek personelin de araç ve sürücüsü ile güzergahtaki ekipleri denetleyeceğine işaret eden Alan, "Ayrıca Kent Güvenliği Yönetim Sistemi ve Trafik Elektronik Denetleme Sistemi kesintisiz hizmetlerini sürdürecek. Ağırlık ve boyut bakımından karayolunda taşınması özel izne bağlı araçların 21-27 Eylül tarihleri arasında karayoluna çıkmalarına müsaade edilmeyecek" diye konuştu.
Trafik kazalarının ve özellikle sürücülerin kusurlarından kaynaklı maddi ve manevi kayıpların önlenmesi konusunda herkese görev ve sorumluluk düştüğünü vurgulayan Alan, "Unutmayalım ki her bir insanımızın hayatı bir anlık dikkatsizlik ve kural tanımazlık sonucu yitirilmeyecek kadar değerlidir. Bu amaçla bayram tatili süresince vatandaşların huzur ve güven içinde seyahat edebilmesinin sağlanması amacıyla gerekli trafik tedbirleri alınmıştır" ifadelerini kullandı.
HABER YORUMLARI
  1. Henüz yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.