Konya
°C
Yeni Meram
08.04.2017 12:05

Emekliye intibak zammı

İntibak düzenlemesindeki yürürlük maddesi iptal edilirse, 2000 yılı ve sonrasında emekli olanlara da 355 liraya varan zammın yolu açılacak.

A+
A-
08.04.2017 12:05
0
9186
ABONE OL
İntibak düzenlemesindeki yürürlük maddesi iptal edilirse, 2000 yılı ve sonrasında emekli olanlara da 355 liraya varan zammın yolu açılacak.  
Milyonlarca emeklinin gözü, kulağı Anayasa Mahkemesi'nde. 2000 yılı ve sonrasında emekli olanlara intibak için kararı Anayasa Mahkemesi verecek. Eğer Anayasa Mahkemesi, 2000 yılı öncesine ilişkin intibak düzenlemesinin yürürlük maddesinin iptali yönünde karar verirse, 2000 yılı ve sonrasında emekli olan herkese intibak zammı yolu açılacak. BİREYSEL BAŞVURU İntibak konusunu Anayasa Mahkemesi'ne Türkiye Emekliler Derneği üyesi İbrahim Avcı taşıdı. Kamu Denetçiliği Kurumu (ombudsman) tarafından haklı bulunan ancak idare mahkemesi ve Yargıtay'dan olumsuz yanıt alan Avcı'nın Anayasa Mahkemesi'ne yaptığı başvurunun sonucu merakla bekleniyor. Kararın kısa sürede açıklanacağı beklentisi bulunuyor. HERKES ALACAK Anayasa Mahkemesi'nden emeklilerin beklediği karar çıkarsa, tek tek dava açmaya gerek kalmayacak. Çıkacak karar, 2000 yılı ve sonrasında emekli olan herkesi kapsayacak. İntibak zammı ile gelirler artacak. Önceki intibakta olduğu gibi 355 liraya varan artışlar söz konusu olacak. 2000 yılı ve öncesinde emekli olan işçi emeklileri intibak sayesinde Ocak 2013 tarihinde 50 lira ile 355 lira arasında değişen zamlardan yararlanmıştı. O dönemde tüm emeklilerin dosyaları arşivlerden çıkartılmış ve tek tek hesap yapılmıştı. Kıdem ve derecelerine göre alacakları farklar da böylece ortaya çıkartılmıştı. yapılan intibak sadece işçi emeklilerini ilgilendirdiği için Bağ-Kur emeklileri zamdan yararlanamamış ve tepki göstermilerdi. Şimdi çıkacak intibak herkesi kapsayacak. 5 MİLYON KİŞİYİ İLGİLENDİRİYOR Gelişmeleri yakından takip eden Türkiye Emekliler Derneği, başvuruda talep edilen intibak düzenlemesinin 4 ile 5 milyon arasında kişiyi ilgilendirdiğini belirtti. Derneğin hukuk danışmanı Avukat Cafer Tufan Yazıcıoğlu, konuyla ilgili, "Dosyadaki bilirkişi raporu ve ombudsman kararı lehimize olmasına rağmen, Yargıtay mahkemenin verdiği ret kararını onamıştır. Derneğimiz 2000 sonrası emeklilerimizin intibak hakkı için başlattığı mücadelesini sonuna kadar sürdürecektir" dedi.
Kaynak: Takvim
HABER YORUMLARI
  1. Henüz yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.