Konya
°C
Yeni Meram
15.12.2015 19:47

Elvan: Her alanda reformlar yapacağız

Başbakan Yardımcısı Elvan, seçim öncesi verdikleri tüm vaatleri yerine getireceklerini belirtti ve "Her alanda reformlar yapacağız" dedi.

A+
A-
15.12.2015 19:47
0
1586
ABONE OL

Başbakan Yardımcısı Lütfi Elvan, Mersin ziyareti kapsamında Suphi Öner Öğretmenevi'nde yatırımcı il ve bölge müdürleriyle toplantıda bir araya geldi. Yatırımlar hakkında bilgi alan Elvan, hiçbir projede şu an itibariyle herhangi bir aksama olmadığını söyledi.

"Her alanda reformlar yapacağız"

Elvan, demokratikleşmeden adalete, ekonomiden sosyal hayata hemen her alanda reformlar yapacaklarını belirtti.

Yeni dönemde iş gücü ve istihdam piyasasına yönelik reformları da hayata geçireceklerini dile getiren Elvan, "Yatırım ortamının iyileştirilmesine yönelik reformlarımız olacak. Özellikle tasarruf oranlarının artırılması, nispeten yüksek olan cari açığımızın daha da aşağı çekilmesine yönelik bazı düzenlemelerimiz olacak" ifadelerini kullandı.

Çalışma hayatına esneklik sağlayacak düzenlemelere de değinen Elvan, şu bilgileri verdi:

"Bunu 3 aylık bir sürede yapacağız. Diğer taraftan Avrupa Birliği (AB) norm ve standartlarında, özel istihdam bürolarının faaliyetlerinin geçici iş ilişkisini de içerecek şekilde genişletilmesini sağlayacağız. Yine bu 3 aylık süre içinde gerçekleştireceğimiz projelerden bir tanesi, kıdem tazminatında yaşanan sorunların çözümü amacıyla da yeni düzenlemeler yapacağız. Alt işverenlik çerçevesinde asıl işlerde çalışanların kamuda istihdamına yönelik bir düzenlemeyi hayata geçireceğiz. Diğer taraftan yatırım ortamının iyileştirilmesine yönelikse İstanbul Tahkim Merkezi'mizi inşallah ocak ayında faaliyete geçiriyoruz. Artık dava almaya başlayacaklar. Yatırımlarda bürokrasinin azaltılması ve uluslararası doğrudan sermayenin ülkemize çekilmesine yönelik tedbirlerimizi olacak. Enerji, lisans ve ruhsat izin işlemlerini kolaylaştıracağız. Şirketlerin kuruluş aşaması nispeten kolay ama tasfiye aşamalarında halen sıkıntılar yaşanıyor. Tasfiye işlemlerinin kolaylaştıran yeni mekanizmalar getireceğiz. Endüstri bölgeleri ve organize sanayi bölgelerinde arsa maliyetlerinin yüksek olduğu yönünde sıkıntılar dile getiriliyor. Bu maliyetleri azaltacak tedbirler alacağız."

HABER YORUMLARI
  1. Henüz yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.