Konya
°C
Yeni Meram
11.02.2020 12:38

Dünyaca ünlü doktor Mehmet Öz, babası kalp cerrahı Mustafa Öz'ü ölüm yıl dönümünde andı! Mustafa Öz'ün Konya kaşık havası oynadığı anlar...

Dünyaca ünlü doktor Mehmet Öz geçen yıl börek yetmezliğinden kaybettiği babası cerrah Mustafa Öz'ü (94) ölüm yıl dönümünde sosyal medya hesabından yayınladığı video ile andı.

A+
A-
11.02.2020 12:38
11.02.2020 12:42
0
6202
ABONE OL
Konya Bozkırlı olan babasının 'Aslan Mustafam' türküsü eşliğinde kaşıkla oynadığı görüntüleri paylaşan Öz, "Babamın bu videosuna sahip olduğum için çok memnunum. Yüzündeki gülümseme, unutamayacağım bir şey." notunu düştü. Mustafa Öz kimdir? Mustafa Öz'ün biyografisi... 3 Ekim 1925 tarihinde Konya'nın Bozkır ilçesinde dünyaya geldi. Devlet parasız yatılı okullarında okuyarak 1950 yılında İÜ Tıp Fakültesini de burslu bitirdi. Mecburi hizmet ve askerliğini yaptıktan sonra, pek çok kuruma asistanlık için müracaat etti. Buralardan olumlu cevap gelmeyince kendi imkânlarıyla Amerika Birleşik Devletlerine gitti. Yüksek ihtisasını Cleveland‘da Doctor’s Hospital’da yaptı, 1959'da genel cerrah ünvanını aldı. 1960' da Atlanta Emory, Üniversity Hospital'de toraks ve kardiyovasküler cerrahi uzmanlığı tamamladı. Philedelphia’da Jefferson Medical School’un Medicine Center of Delaware’de cerrahi eğitim direktörlüğünden, Prof olarak başkanlığa kadar yükseldi. ABD’de 54 yıl kaldıktan sonra Türkiye’ye döndü. Bilim Üniversitesi Cerrahi Bilimler Dalı Başkanlığı yaptı. Florence Nightingale Hastanesi‘nde çalıştı. Ünlü kalp cerrahı Prof. Dr. Mehmet Öz'ün de babası olan Mustafa Öz, 1959 yılında Suna Atabay ile evlendi. Mehmet Öz'ün yanı sıra Seval ve Nazlım diye iki kız çocuğu daha vardır.
HABER YORUMLARI
  1. Henüz yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.