Konya
°C
Yeni Meram
22.06.2016 04:29

Dişleri 30 dakikada çürütmeyin

Diş Hekimi Sevgiye Türk Sanyer, Ramazan ayında artan tatlı tüketimi ile birlikte diş çürümelerinin de arttığını söyledi. Sanyer, tatlı yenildikten en geç 30 dakika sonra, mutlaka dişlerin fırçalanması gerektiği uyarısında bulundu.

A+
A-
22.06.2016 04:29
22.06.2016 04:41
0
5456
ABONE OL
Çürük dişlerin insan sağlığını önemli ölçüde etkilediğini aktaran Sevgiye Türk Sanyer, “Ağızdaki tüm çürüklerin temizlenmesi gerekiyor. Çünkü ağızda ne kadar çok çürük olursa, diğer dişlerin çürüme oranı da o derece fazla olur. Durum böyleyken, çürük yapan mikroorganizma sayısı artıyor. Bunu engellemek için ağızda sıfır çürük olması gerekiyor. Sonucunda ise, diş yönünden hasta ciddi bir rahatlığa kavuşur. Hatta yeme-içmesinde düzelmeler bile görülür. Aynı zamanda çürük dişler, mideye ve kalbe de etki yapar. Çürükler oluşunca, ağız yiyeceği öğütemez ve midede sorunlar başlar. Ve aynı zamanda bunlar kilo olarak da hastanın karşısına çıkar. Bir de ağrı ve sızı derken psikolojik olarak da olumsuz yönde etkiler yapar. Vatandaşlarımız, çürümeye karşı dişlerini mutlaka düzenli fırçalasınlar” dedi. Sevgiye Türk Sanyer

30 DAKİKADA ÇÜRÜR

Ramazan ayında çok fazla tüketilen tatlı ve asitli içecekler noktasında da vatandaşları uyaran Sanyer, “Tatlı yenildikten sonra dişlerin fırçalanması gerekiyor eğer ki fırçalayamıyorsak, ağzın su ile çalkalanması çürüğe karşı faydalı olur. Ağızda çürük dişler varsa, Ramazan ayında diş ağrıları daha çok artıyor. Çünkü çok tatlı yenilip, tatlıdan sonra da diş fırçalanmadığı için ağrılar başlıyor. Tatlı yedikten 30 dakika sonra dişte çürük oluşmaya başlar. İftar sofralarında, çoğunlukla asitli içecek ve tatlı oluyor. O nedenle iftardan sonra dişlerin fırçalanması gelecekte oluşacak çürüğü önler.  Sofrada tatlı yenilip, asitli içecekler içildiyse en geç 30 dakika sonrasında, dişlerin fırçalanması gerekilir. Erik ve limon da çok fazla tüketilirse diş minesini zayıflatır. Yiyecek ve içecekler diş sağlığı için önemlidir. Mesela, hamilelik döneminde çok fazla erik tüketen vatandaşlarımızın dişlerinde sorunlar oluşuyor” şeklinde konuştu.
HABER YORUMLARI
  1. Henüz yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.