Konya
°C
Yeni Meram
16.12.2015 21:12

'DAEŞ havan topları ile yaklaşık 3 saat boyunca saldırdı'

Irak'ta Musul'un Başika bölgesinde bulunan eğitim üssüne terör örgütü DAEŞ'in düzenlediği saldırıya kentin eski valisi Esil Nuceyfi tanıklık etti.

A+
A-
16.12.2015 21:12
16.12.2015 21:12
0
6375
ABONE OL

Irak'ta Musul'un Başika bölgesinde bulunan eğitim üssüne terör örgütü DAEŞ'in düzenlediği saldırıya kentin eski valisi Esil Nuceyfi tanıklık etti. Nuceyfi, saldırının 3 saat sürdüğünü ve eğitim gören Haşdi Vatani güçlerinden hayatını kaybedenler olduğunu söyledi.

Nuceyfi, olayın ardından kendisine telefonla ulaşan AA muhabirinin sorularını yanıtladı. Eski vali Nuceyfi, tanıklık ettiği anları şöyle anlattı:

"Saldırı anında bizzat kamptaydım. Başika'daki eğitim kampına DAEŞ havan topları ile yaklaşık 3 saat boyunca saldırdı. Saldırıda 3 Haşdi Vatani askeri hayatını kaybetti. Bu güçlerden 3 kişi de yaralandı. Aynı zamanda saldırının ilk anlarında 4 Türk askeri hafif şekilde yaralandı. Kampın bulunduğun bölgeye yaklaşık 130 havan topu isabet etti."

Saldırının kamp bölgesine oldukça yakın bir yerden düzenlendiğini belirten Nuceyfi, "DAEŞ'in saldırısı bir sürpriz değildi çünkü böyle bir saldırı yapacaklarını tahmin ediyorduk. Bizim, kampla ilgili güvenlik tedbirlerinin artırılması konusunda ne kadar haklı olduğumuz ortaya çıktı. Artık DAEŞ tehdidin ortadan kaldırılması için tüm çabaları sarf edeceğiz"  diye konuştu.

HABER YORUMLARI
  1. Henüz yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.