Konya
°C
Yeni Meram
11.12.2015 20:52

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan: Kadın etkinliği arttırılmalı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, medya, akademi, bürokrasi, siyaset, sanat ve iş dünyasında kadın etkinliğinin daha da arttırılması gerektiğini söyledi.

A+
A-
11.12.2015 20:52
0
7344
ABONE OL

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, Kadın ve Demokrasi Derneğince (KADEM) Sakarya Üniversitesi Kültür ve Kongre Merkezinde düzenlenen "2. Uluslararası Disiplinlerarası Kadın Çalışmaları Kongresi"nde yaptığı konuşmada, medeniyetin inşasında kadın ve erkeğin ortak rol oynadığını, kadınların her alanda erkeğin yanı başında yer aldığını belirtti.

Küresel anlamda da kadın dayanışmasının önem kazandığına değinen Erdoğan, "Bugün, aramızda farklı ülkelerden gelen çok değerli kadınlar var. Dayanışma içerisinde hareket etmek, bugün her zamankinden daha fazla önem taşımakta" dedi.

Kadının ve kadın emeğinin istismarı konusunda birlikte mücadele verilmesi gerektiğini belirten Erdoğan, "Toplumsal cinsiyet adaleti ilkesini, kadın erkek eşitliğinin temel ölçüsü yapmak durumundayız. Dünya bir inkılap bekliyor, bu inkılapta kadınlara büyük roller düştüğüne inanıyorum. Medya, akademi, bürokrasi, siyaset, sanat ve iş dünyasında kadın etkinliğini daha da artırmak durumundayız. Kadın sayısından söz etmiyorum, sayıyla birlikte ihtiyacımız olan şey etkinliktir, varlık gösterebilmektir. Çok şükür Türkiye'de bu konuda dikkati çeken bir değişim yaşanmakta. İnanıyorum ki, bugün burada yaptığımız gibi kadın araştırmalarının kapsamını genişletmek, bu süreçleri hızlandıracaktır" şeklinde konuştu.

HABER YORUMLARI
  1. Henüz yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.