Konya
°C
Yeni Meram
30.04.2018 08:24

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 7 danışmanı istifa etti! İşte o isimler...

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 34 başdanışmanından 7 isim, AKP'den milletvekili adayı olmak için istifa etti. İşte milletvekili olmak için istifa eden isimler...

A+
A-
30.04.2018 08:24
30.04.2018 05:26
0
3011
ABONE OL
Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 34 başdanışmanından 7 isim, AKP'den milletvekili adayı olmak için istifa etti. İşte milletvekili olmak için istifa eden isimler... Kamu dairelerinde yaşanan istifa hareketinin bir benzeri Cumhurbaşkanlığı'nda da yaşandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 34 başdanışmanından 7'si görevinden istifa etti. 24 Haziran 2018 tarihinde gerçekleştirilecek seçimlerde AKP listelerinde yer almak için istifa eden isimler; Alev Dedegil, Ayşe Türkmenoğlu, Gülay Samancı, Gülşen Orhan, Seyit Sertçelik, İhsan Şener ve Özlem Zengin.

7 İSİMDE ESKİ VEKİL

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başdanışmanlığı görevinden ayrılan 7 isimin hepsi eski vekil. Dedegil ve Zengin (İstanbul), Türkmenoğlu ve Samancı (Konya), Orhan (Van), Sertçelik (Ankara), Şener (Ordu) illerinden vekil seçilmişti. Özlem Zengin ise en kısa vekillik yapan isimdi, 7 Haziran'da AKP'den seçilmiş ve 1 Kasım'da aday yapılmamıştı.

ERDOĞAN'DAN İZİN ALAMADILAR

Bazı isimler ise vekillik için izin alamadı. Sözcü gazetesinin haberine göre başdanışmanlıktan ayrılmak için Erdoğan'dan onay bekleyen bazı isimlere Cumhurbaşkanının ‘ayrılma' dediği öğrenildi.
HABER YORUMLARI
  1. Henüz yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.