Konya
°C
Yeni Meram
12.01.2017 03:31

Çörek Otu Yağının Cilde Faydaları Nelerdir?

Çörek Otu Yağı cildimiz için başlı başına bir şifa kaynağıdır. Sağlık açısından her derde deva olan çörek otu yağının cildimize olan faydaları saymakla bitmiyor. İşte sizlere çörek otu yağının cildimiz için olan faydaları, çörek otu yağının nasıl kullanılacağı ve çörek otu yağının kullanım dozu...

A+
A-
12.01.2017 03:31
02.01.2020 19:41
0
9667
ABONE OL
Çörek Otu Yağı cildimiz için başlı başına bir şifa kaynağıdır. Vücudumuzun üretemediği ama ihtiyacımız olan doymamış yağ asitleri bakımından zengin olan çörek otu yağı, bu ihtiyacı karşılamaktadır. İnsan vücudunun bir günlük doymamış yağ ihtiyacına sadece 1 gram çörekotu yeterlidir. Cildimizin yenilenmesi, B1, B2 vitamin ihtiyaçlarının karşılanmasındaki rolü ile de çörek otu yağı önemini korur. Cildimizin susuz kalması, yeterli neme sahip olmaması veya doğum sonrası oluşan çatlakların tedavi edilmesinde Çörek Otu Yağı etkili sonuçlar göstermektedir, Çatlakların Çörekotu Yağı ile yapılan masaj sonrası iyileştiği kesinleşmiştir, öyle ki doktorların bile doğal tedavi olarak tavsiye ettiği çörek otunun çatlak tedavisindeki faydası birçok dermatolog tarafından anlatılır. Zeytinyağı ile karıştırılması sonrası parlak ve kusursuz bir cilt için yapılacak cilt maskesi ile yüzünüzü pek çok sorunlardan arındırabilir, doğal peeling görevi üstlenerek yüzünüzün canlandığını görebilirsiniz. Çörek otu yağı sayesinde cildinizdeki siyah nokta ve sivilce oluşumunun önüne geçebilirsiniz. Saçı besler ve saç derinizin nefes almasını sağlar, banyo öncesi çörek otu yağ ile saç uçlarınıza yapacağınız masaj sayesinde saçlarınız güçlenir. Çörek otu yağı saç için nasıl kullanılır diye soranları için ayrıca faydalarından bahsedelim; Saçınıza harici olarak uyguladığınız çörekotu yağı, saç derinizi canlandırır, saçınızın nefes almasını sağlar, zayıf saçlarınızı güçlendirir. saç dökülmesini engeller, kuru saçlara bağlı kepek oluşumunu engeller.

Hamilelikte Çörek Otu Yağı Kullanımı Nasıl Olmalıdır?

Hamilelik döneminde çörek otu ağızdan alınmamalıdır, hamilelik döneminde cilt maskesi, saç bakımı için kullanılabilirse de ağızdan alınması tavsiye edilmez. Çörek otu kaslarda gevşeme ve kasların uyarılarak kasılmasına sebep olacağından dolayı, düşük riski oluşturabilir.

Hamilelik sonrası Çörek Otu Yağı Kullanımı

Hamilelik sonrası vücudunuzda oluşan çatlakların tedavi edilmesinde oldukça faydalıdır, ayrıca doğum sonrası çörek otu dışında badem yağı, kayısı yağı ve zeytinyağı da cildinizin hızla normale dönmesine katkı sağlar.

Emziren annelerin Çörek Otu Kullanımı

Doğum sonrası ağızdan çörek otu yağı kullanımı ile ilgili herhangi bir kısıtlama yoktur. Emziren anneler doğumdan sonra salatalara çörek otu ekleyerek, şifasından faydalanabilir. Anne sütünü artıran çörek otunu yoğurtlara da ekleyebilirsiniz, çörek otu bal ile karıştırıldığında ise annenin sütünün kalitesini artırır. Hücreleri yenileyeceği özelliği bulunduğundan doğum sonrası lohusa annelerin iyileşmesinde ciddi katkı sağlar.

Çörek Otu Yağı Ne Kadar Kullanılmalı?

Çörek Otu Tohumu günlük 2 gram ya da 1 bir tatlı kaşığını geçmemelidir, 2 gram çörek otunda yaklaşık 650-700 tane tohum bulunur( Türkiye’de yetişen tohumlar baz alındığında). Çörek Otu Yağı ise günde en fazla 5 damla ya da dolu 1 çay kaşığı kadar alınmalıdır, su ile kullanılmasının tavsiye edildiği çörek otu yağının sabah ve akşam kullanılması, günlük yine 2 gramı geçmemesi tavsiye edilir. YUKARIDA BAHSETTİĞİMİZ GÜNLÜK ÇÖREK OTU KULLANIM DOZU, YETİŞKİNLER İÇİNDİR. ÇOCUKLAR İÇİN YETİŞKİNLERİN KULLANIM DOZU ÜZERİNDEN DAHA AZ KULLANILMASI GEREKMEKTEDİR.
  • 3-5 yaş arasındaki çocuklar için yetişkinlerin günlük kullanım dozunun 3’te biri kullanılması gerekir.
  • 5-13 yaş arasındaki çocukların çörek otu kullanım dozu ise yetişkinlerin dozunun yarısı kadar olmalıdır.
  • 13 yaşından büyük çocuklar yetişkinler gibi kullanabilirler.

Çörek Otu Yağının Fiyatları

Çörek otunun aktarlardan temin edebileceğiniz gibi internet üzerinde de sipariş edebilirsiniz, ortalama çörek otunun fiyatları kalitesine göre değişmekle beraber 100ML 18liradan başlar, 45 liraya kadar satılabilir.
HABER YORUMLARI
  1. Henüz yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.