Konya
°C
Yeni Meram
29.05.2015 11:10

CHP Konya Adaylarımızı Tanıyor Muyuz?

25. Dönem Milletvekilliği Genel Seçimlerine sayılı günler kaldı. Bu kapsamda tüm partilerin adayları da çalışmalarını hız kesmeden sürdürüyor.

A+
A-
29.05.2015 11:10
0
8497
ABONE OL
Seçimlere günler kala partilerin milletvekili adaylarını tanıtıyoruz. İşte Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Konya Milletvekili Adayları;       chp-konya-adaylarimizi-taniyor-muyuz-1 Mustafa Hüsnü Bozkurt 1950 Yılında Çanakkale Ezine’de doğdu. 1973 yılında İstanbul Tıp Fakültesi’ni bitirdi. Kulak Burun Boğaz uzmanı olan Mustafa Hüsnü Bozkurt CHP Konya örgütlerinde il başkanlığı başta olmak üzere uzun yıllar siyaset yaptı. CHP 25. Dönem Milletvekili aday adaylığı ön seçimlerinde en yüksek oyu aldı. 7 Haziran 2015 genel seçimlerde CHP 1. sıra milletvekili adayı oldu.
  chp-konya-adaylarimizi-taniyor-muyuz-13 Gülsüm Filorinalı CHP Konya Milletvekili Adaylarından Gülsüm Filorinalı ön seçimle ikinci sırada yerini aldı. İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesini bitiren Filorinalı Anadolu Üniversitesi Sağlık Kurumları İşletmeciliği’ni de bitirdi ve kariyerine Mali Müşavir olarak başladı. Halen Ereğli Organize Sanayii Bölge Müdürlüğü görevini yürütüyor. Siyasi yaşamına 1988 yılında İstanbul Üniversitesi Öğrenci Derneği Kurucu üyeliği ile başlayan Gülsüm Filorinalı sırasıyla, Sosyal Demokrat Halçı Parti İstanbul Gençlik Kolları, Sosyal Demokrat Halkçı Parti üyeliği, SHP Ereğli Kadın Kolları Başkanlığı, CHP üyeliği görevlerini üstlendi.
  chp-konya-adaylarimizi-taniyor-muyuz-5 Mehmet Turgay Bilge Mehmet Turgay Bilge 27.10.1970 yılında Konya’da doğdu. Konya Anadolu Lisesi’ni bitiren Bilge, 1992 yılında Selçuk Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ne girdi. Eğitimini tamamlayan Bilge ayrıca yüksek lisansını “Savaş Hukuku ve Günümüzdeki Gelişmeler” teziyle tamamladı. Doktorasına halen devam eden Bilge iyi derece İngilizce bilmekte. Bilge ayrıca politikada ve bir çok sivil toplum kuruluşunda aktif görevler üstlenmiş ve çalışmalar yürütmüştür. Bilge 7 Haziran 2015 genel seçimlerde CHP 3. sıra milletvekili adayı olarak yerini almıştır. chp-konya-adaylarimizi-taniyor-muyuz-8 Ali Cemal Cömert 1966 Konya Ereğli’de doğdu. ilk ve orta öğrenimini Konya Ereğli, liseyi Ankara Gazi lisesinde,  üniversite öğrenimini ise Ankara Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi’nde tamamladı. Türkiye’de devlet üretme çiftliklerin de ve yurt dışında Almanya’da staj yaptı.  Cumhuriyet Halk Partisinin  Ereğli belediye meclis üyeliği ve çeşitli kademelerinde görev aldı. Değişik tarihlerde bilgi ve kültür düzeyini artırmak amacıyla 25 ülkede incelemelerde bulundu ve iyi derecede İngilizce bilmektedir. Cömert evli olup iki kız babasıdır. 7 Haziran 2015 genel seçimlerde CHP 4. sıra milletvekili adayıdır.
  chp-konya-adaylarimizi-taniyor-muyuz-15 Mehmet Ali Ünal 1944 yılında Antalya İli Akseki İlçesi Güzelsu Kasabasında dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimimi Konya’da tamamladı. İstanbul Devlet Mühendislik ve Mimarlık Akademisi İnşaat Mühendisliği Bölümünden 1970 yılında mezun olan Mehmet Ali Ünal, Konya Bayındırlık ve İskan Müdürlüğü’nde kısım amiri olarak çalışma hayatına başladım. Ünal CHP ile 1960 yılında tanıştı. 1961-1962 yılları arasında Konya Teknikerler Birliği Başkanlığı görevini yürüttü. Bu tarihten sonra CHP’de çeşitli görevlerde yer alan Ünal evli ve 3 çocuk babasıdır. Ünal 7 Haziran 2015 genel seçimlerde CHP 5. sıra milletvekili adayıdır.
  chp-konya-adaylarimizi-taniyor-muyuz-9 Ali Sayar 7 Haziran 2015 genel seçimlerde CHP 6. sıra milletvekili adayı olan Ali Sayar 11.08.1963 yılında Konya Ereğli’de doğdu. İlkokulu Karaman’da, ortaokul ve liseyi yatılı olarak Konya Anadolu Lisesi’nde tamamladı. Konya Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesinden 1989 yılında Tıp Doktoru olarak mezun oldu.  Hatay Kırıkhan, Malatya, Muğla, Van, Konya Akşehir, Seydişehir ve Karapınar ’da çalıştı. Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesinde aldığı eğitim sonucu Hemodiyaliz Hekimi oldu ve Seydişehir Devlet Hastanesi Hemodiyaliz Ünitesini kurdu. Ulusal ve uluslararası sempozyumlarda 3 bildiri sundu, Evli, ikisi kız, ikisi erkek dört çocuk babası. İngilizce bilmektedir. chp-konya-adaylarimizi-taniyor-muyuz-11 Deniz İndibi Çelik Deniz İndibi Çelik 7 Haziran 2015 genel seçimlerde Cumhuriyet Halk Partisi Konya 7. sıra Adayı. Çelik, 1979 yılında Konya'da doğdu. Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesi mezunu. Çelik evli ve çocuğu yok.
  chp-konya-adaylarimizi-taniyor-muyuz-14 Hüseyin Yağcı 1962 yılında Konya'da doğdu. Münih Goethe Enstitüsü İnşaat Bölümü mezunu. CHP içinde aktif görevlerde bulundu. Yerel seçimde Selçuklu Belediyesi Başkanı Aday Adayı da olan Hüseyin Yağcı, CHP ile bütünleştiğini her platformda dile getirdi. Evli ve 3 çocuk babası. Yağcı 7 Haziran 2015 genel seçimlerde Cumhuriyet Halk Partisi 8. Sıra Milletvekili adayı oldu.
  chp-konya-adaylarimizi-taniyor-muyuz-7 Saim Sezen CHP 9. Sıra Milletvekili adayı olan Saim Sezen 1949’da Karaman ili Sarıveliler ilçesi Çevrekavak (Mençek) Köyü’nde doğdu. Ortaokulu Ermenek’te bitirdi. İstanbul Ortaköy Öğretmen Okulu’nu başarıyla bitirdikten sonra çeşitli okullarda öğretmenlik yaptı. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ni bitirerek mülkiyelilere katıldı. Antalya Valiliği’nde Kaymakamlık stajını yaptı. Eskişehir- Çifteler, Denizli, Güney, Bitlis Hizam Kaymakamlığı yaptı. Ordu Valiliği Hukuk Muşavirliği ve Aksaray Vali Muavinliği’nde 1988’de emekli oldu. chp-konya-adaylarimizi-taniyor-muyuz-10 Ali Tekiş Ali Tekiş Konya doğumludur. Üniversite dahil bütün tahsil hayatı Konya’da geçmiştir. Ziraat mühendisi olarak başladığı çalışma hayatında Konya’nın bütün ilçelerinde hemşehrilerine hizmet vermiştir. Geçmişte il yönetici ve milletvekili adayı olarak görevlerde bulunmuştur. Tek kazananın CHP olacağı düşünmekte olan Ali Tekiş, partisine hizmet etmenin gururunu yaşadığını her daim belirtmektedir. Tekiş CHP 10. Sıra Milletvekili Adayı olarak yer almıştır.
  chp-konya-adaylarimizi-taniyor-muyuz-6 Musa Gökçe CHP 11. Sıra Milletvekili adayı olan Musa Gökçe 1963 yılında Çumra’da doğdu. İlk ve orta öğrenimimi Çumra da liseyi de Karaman ticaret lisesinde tamamladı. 1988 Yılında DSİ 4.Bölge Müdürlüğü’nde işçi olarak göreve başladı. 1995’e kadar Konya ve Türkiye gençlik örgütlenmelerinde çalıştı. CHP Selçuklu İlçe Başkan Yardımcılığı yaptı. 1998’de Konya İl Yönetimine seçildi. İşçi ve sendikalarla ilgili çalışmalarda görev aldı. 1999’da ön seçimle milletvekili adayı oldu.
  chp-konya-adaylarimizi-taniyor-muyuz-12 Emine Balık 1961 yılında Konya-Bozkır-Çiftlik köyünde doğdu. İlköğretimine Mehmet Karaciğan İlk Okulu’nda başlayan Emine Balık, Mevlana Ortaokulu ve Konya Atatürk Kız Lisesini de başarıyla tamamladı. Konya Selçuk Üniversitesi Sanat Tarihi ve Arkeoloji Bölümünden derece ile 1984 yılında mezun oldu. Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ndeki öğrenimimi 1992 yılında bitirdi. Çeşitli okullarda öğretmenlik yaptı. Bunun yanısıra avukatlık mesleğini de icra etti. CHP’nin çeşitli kademelerinde görev yapan Balık, Evli ve iki çocuk annesi. Emine Balık CHP Konya 12. Sıra Milletvekili adayı. chp-konya-adaylarimizi-taniyor-muyuz-2 Mehmet Gayretli Cumhuriyet Halk Partisi Konya 13. sıra Adayıdır. Gayretli 1987 yılında Konya'da doğdu. Anadolu Üniversitesi Kamu Yönetimi Bölümünü başarıyla tamamlamıştır. Mehmet Gayretli Lise yöneticisidir ve bekardır.
  chp-konya-adaylarimizi-taniyor-muyuz-4 Mehmet Topbaş Cumhuriyet Halk Partisi Konya 14. sıra Milletvekili Adayı Mehmet Topbaş 1954 yılında Konya-Ereğli Kutören Kasabası’nda doğdu. İlkokulu Doğduğu Kasaba da, Lise Öğrenimini Ereğli Lisesin”de tamamladı. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun olduktan sonra, sırasıyla Siirt”in Eruh Afyon”un Sultandağı, Hatay’ın Reyhanlı ilçelerinde Cumhuriyet Savcısı ve Cumhuriyet Başsavcısı olarak görev yaptı. Başarı ile 9 yıl yürüttüğüm bu görevimden aktif siyaset yapmak almacı ile 1989 yılında istifa etmek suretiyle ayrıldı. Evli ve iki çocuk babasıdır.
HABER YORUMLARI
  1. Henüz yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.