Konya
°C
Yeni Meram
17.05.2018 01:31

Çankırı İmsakiye 2018 sahur ve iftar vakti!

Çankırı İmsakiye 2018 sahur ve iftar vakti Diyanet tarafından açıklandı.... İşte Çankırı Ramazan İmsakiyesi…

A+
A-
17.05.2018 01:31
18.05.2018 01:48
0
6502
ABONE OL
Çankırı İmsakiye 2018 sahur ve iftar vakti Diyanet tarafından açıklandı.... İşte Çankırı Ramazan İmsakiyesi… Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yayınlanan ezan vakitlerine göre Ramazan'ın üçüncü günü 18 Mayıs Cuma gecesi itibariyle Çankırı'da sahur vakti 03:33'de bitecek 17 Mayıs perşembe Çankırı'da yaşayanlar 20:04'de iftar yapacak. Diğer günler iftar ve sahur vakitleri haberimizin detayından öğrenebilirsiniz. Diyanet Çankırı'nın tüm ilçeleri için 2018 Ramazan imsakiyesini belirledi. Buna göre Atkaracalar, Bayramören, Çerkeş, Eldivan, Ilgaz, Kızılırmak, Korgun, Kurşunlu, Merkez, Orta, Şabanözü, Yapraklı ilçeleri yukarıdaki sahur ve iftar vakitlerine göre oruç ibadetlerini yerini getirebilecek.  

ÇANKIRI SAHUR VE İFTAR VAKTİ

Çankırı İmsakiye 2018 sahur ve iftar vakti!  

KAÇ SAAT ORUÇ TUTULACAK?

Müslüman vatandaşlar, 15 Mayıs’ı 16 Mayıs’a bağlayan gece sahura kalkıp niyet edecekler. Vatandaşlar 30 gün boyunca oruç tutarken yaklaşık 16 buçuk saat iftarı bekleyecekler.

RAMAZAN AYINDAN YAPILACAK BAŞLICA İBADETLER

1.5 milyarın üzerinde Müslüman için çok özel ve yeri doldurulamaz bir anlamı olan 11 ayın sultanı Ramazan ayı birçok güzel amelin yapılacağı, Allah’ın rızasının kazanılacağı, elin kar da gönlün yarda olacağı bir mevsimdir. Bu ay gündüzleri oruçla, geceleri teravih namazlarıyla ihya edilir. Bu ayda Peygamber Efendimizin müjdelediği birçok hayrın ve Salih amelin işleneceği günler var. İşte onlardan bir kaçı; 1-Açları doyurmak 2-Geceleri Peygamber Efendimiz’in sav sünneti olan teravih namazını kılmak 3-Kur’an okumak 4-Namazları cemaatle kılmak 5-Sahur yapmak 6-İftar ettirmek 7-Kadir Gecesini aramak 8-Sabretmek 9-İhsan ve ikramda bulunmak 10-Tövbe etmek 11-Cenneti istemek 12-Çokça Kelime-i Tevhid söylemek 13-Ramazan umresi yapmak

2018 KADİR GECESİ NE ZAMAN?

Diyanet, Ramazan ayının başlangıç tarihini açıklamasının ardından gözler Kadir Gecesine çevrildi. Ramazan ayının 27. gecesinde Kadir Gecesi bu yıl, 10 Haziran Pazar günü idrak edilecek. İbadetlerine yön vermek isteyen vatandaşlarımızın Kadir Gecesini bugün ihya edecek.

ÇANKIRI RAMAZAN ETKİNLİKLERİ

Ramazan'ın gelmesi ile Çankırı hareketlendi. İftarını yapan vatandaşlar iftar sonrası havanın da güzel olmasından dolayı çarşıda kafelerde aile ve arkadaşları ile birlikte ramazan sohbetlerine başladılar. Çankırı'da havanın güzel olmasını fırsat bilen vatandaşlar, ramazanın ilk gününde teravih namazını Recep Tayyip Erdoğan Parkı'ndaki namazgahta kıldı.
HABER YORUMLARI
  1. Henüz yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.