Konya
°C
Yeni Meram
22.04.2016 07:37

Bitmeyen Yol!

Konya-Beyşehir Bölünmüş Yolu, bir türlü bitirilemedi. 2015 yılında bitirileceği söylenen yolda trafik her geçen yıl giderek artarken, en yakın zamanda bölünmüş yolun bitirilmesi bekleniliyor

A+
A-
22.04.2016 07:37
22.04.2016 01:04
0
6512
ABONE OL

Konya'da, şehirlerarası yollarda trafik kazalarının yoğun olarak yaşandığı karayollarından biri olan Konya-Beyşehir Yolu’nda, bölünmüş yol çalışmaları halen bitirilemedi. 2014 yılı içerisinde çalışmalar hızlanmış hatta yolun 2015 yılı sonuna kadar bitirilmesi planlanmıştı. Fakat 93 kilometrelik yol ne hikmetse bir türlü bitirilemedi. Sürekli kaza haberlerinin geldiği yolun, 2016 yılı sonuna kadar tamamlanması vatandaşlar tarafından beklenirken, bu yönde çalışmaların da hızlanması isteniliyor.

ARADIK AMA GÖRÜŞEMEDİK

Konu ile ilgili Karayolları 3’üncü Bölge Müdürlüğü’nü aramamıza rağmen ilgili kişiler ile görüşemedik. Müdürlükten konu çerçevesinde, Konya Valiliği’nin web sayfasında, bölünmüş yol projeleri ile ilgili bilgilerin bulunduğu cevabını aldık. Valiliğin web sayfasında Beyşehir Yolu ile ilgili, “Uzunluğu 93 km olan bu yolun 2014 yılı sonunda 38 km’si bölünmüş yol (14 km BSK- 24 km SK) olarak tamamlanmıştır. 2015 yılında 8,3 km BSK kaplamalı bölünmüş yol ve 2,3 km SK üzeri BSK yapılmıştır” şeklinde kısmi bir bilgi bulunurken, yolun ne zaman bitirileceği ve bu kapsamda neler yapıldığı ile ilgili bilgiler görülmedi.

ESKİ İLÇE BAŞKANININ 2011 AÇIKLAMASI

2011 yılı Aralık ayında yol çalışmaları ile ilgili açıklamaya yapan Ak Parti Beyşehir İlçe Teşkilatı eski Başkanı Nafiz Huğlu, “Ak Parti İlçe Teşkilatı olarak birinci önceliğimiz olan Beyşehir-Konya karayolunda son aşamaya geldik. Beyşehir-Konya arasındaki son 27 kilometrelik bölümün ihalesi de geçtiğimiz günlerde yapıldı ve bu 90 kilometrelik yolda ihale edilmemiş bir nokta kalmadı” demiş ve Beyşehir-Konya yolunun bölünmüş yol haline getirilmesi projesi ile birlikte, ulaşımın daha hızlı ve güvenli sağlanacağı da sözlerine eklemişti.

ESKİ GENEL MÜDÜRÜN 2015 AÇIKLAMASI

2015 yılı Mayıs ayı sonlarına doğru Konya-Beyşehir Yolu’nda incelemelerde bulunan ve şuan Danıştay Üyesi olan Karayolları eski Genel Müdürü Mehmet Cahit Turhan ise, “Eğer herhangi öngörmediğimiz bir mani olmazsa, Konya-Beyşehir arasını bölünmüş olarak bu yılsonunda trafiğe açmayı hedefliyoruz” bilgisini vermişti. Topografyası, jeolojik yapısı ve çevre şartları bakımından zor bir bölgede çalışıldığına vurgu yapan Turhan, buna rağmen bu yılsonunda, bu yolun bölünmüş olarak tamamını trafiğe açma hedefleri olduğunu söylemişti.

BABAOĞLU NET OLARAK ANLATMIŞTI

2015 yılı Aralık ayında katıldığı muhtarlar toplantısında konuyu değerlendiren Ak Parti Konya Milletvekili Mehmet Babaoğlu da yolun bir kesiminin yapımını üstlenen müteahhit firma ile ilgili yaşanan sıkıntıyla alakalı bilgi vermiş ve bu kesimle ilgili yeni bir ihale sürecine girildiğini belirtmişti. Babaoğlu, “Şu anda onun yeni ihalesi yapılıyor ama bir yandan Karayolları da, ekiplerini devreye sokarak hızla yapma yolunda ilerliyor. Çok büyük oranda yılsonu itibariyle belki yüzde 70-80'ler itibariyle, aslında çift yön asfalt işini de yapmış olacağız” demişti.

“KORKULAN YOL” OLARAK ANILMASIN

Türkiye’de özellikle son 10 yılda bölünmüş yollar ile ilgili önemli yatırımlar gerçekleşti. Trafik kazasına sebebiyet veren kusurlarda yol durumu 4’üncü sırada yer alırken, özellikle geceleri bölünmüş yol olarak başlayan sonrasında ise tek şeride düşen yolun durumuna, sürücünün dikkatsizliği ve yorgunluğu da eklenince yaralanmalı ve ölümlü birçok kazada acı görüntüler yaşandı. Vatandaşlar artık, Konya-Beyşehir Yolu’nun “korkulan yol” olmaktan çıkmasını ve bu kapsamda da çalışmaların en yakın zamanda bitmesini istiyor.

Salih KÖPRÜLÜ

HABER YORUMLARI
  1. Henüz yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.