Konya
°C
Yeni Meram
01.02.2015 23:45

Birlikte Konya’yız demişken!..

A+
A-
01.02.2015 23:45
0
7093
ABONE OL

Konya Ak Parti İl teşkilatı geçtiğimiz Cumartesi günü Dedeman Otel’de, “ Birlikte Konya’yız” sloganını tekrar ayağa kaldırma hamlesi yaptı.

Bu sloganın Konya’ya slogan olarak daima yakıştığını, ancak bu sloganın içini dolduracak samimi adımların yine de atılamadığını belirtmek istiyorum.

Birlikte Konya’yız fotoğrafının ele alınması da, elde tutulması da, devamının getirilmesi de, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun gözlerine ve sözlerine bırakılmış görünüyor. Sayın Başbakan işin içinde olmazsa, bu birliktelik zor olacak gibi!

Yıllardır, dağılıp, dağılıp toplanan, ardından tekrar dağılan, tekrar toplanan ve adeta  toplanmaca-dağılmaca oynanan bir manzaraya şahitlik ediyor, “Birlikte Konya’yız” sloganı.

Sözde vazgeçilmek istenmeyen, ancak emanet durduğu gözlerden kaçmayan bir slogan.

İşin havasında olanlar için söylenip geçiverecek bir söz olsa da, ‘Birlikte Konya’ olmak, sanıldığı kadar kolay değil. Çok kolay yada çok zor bir hal almasının temelinde, ‘samimiyet’ yatıyor!

Cumartesi günü, tabiri caizse Yeni Konya’nın, Yeni  Ak Partilileri vardı, eski yönetimden birkaç isim dışında kimse yoktu salonda! Ak Parti İl Teşkilatı, İl Başkanı Musa Arat’ı ön plana çıkaran bir program yapmıştı.

Genç ve heyecanlı Başkan yaklaşan seçim sürecini ve bu süreçte devam eden işleri ve yapacakları hakkında bilgi verdi. Konya’da her on kişiden sekizinin partilerine destek verdiğine vurgu yaparak, bu göstergeyi ‘ Birlikte Konya’yız’ kavramına bağladı. Birlikte Konya’yız ana teması altında belirledikleri programlarını laf olsun diye değil, gerçekten şehir adına, insanımız adına kimin düşüncesi, projesi ve fikri varsa biz onlara açığız dedi. Medyaya da bir parantez açtığını belirterek, şehrin faydasına, kalkınmışlık düzeyine ve tanıtımına katkı sağlayacak her adımınızda yanınızda olacağımızın bilinmesini isterim diye de ekledi.

İl Başkanı Arat’tan sonra Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek ve Milletvekilleri adına Ak Parti Konya Milletvekili Mustafa Kabakçı birer konuşma yaptılar.

Daha sonra da, Yeni İl Yönetimi bütün organlarıyla karelerde yer almak üzere sahneye davet edildi.

*/*/*/*/*

Yeni Yönetim, Basının programı yakından takip etmesi için basına ayrılan masaları protokole oldukça yakın mesafelere koydurmuştu. Benim oturduğum masa, protokole bayağı bir yakın olunca, Başkan Akyürek bana ve gazeteci dostlarıma hitaben, VİP Masasında oturduğumuzu söyleyiverdi. Ne diyelim darısı kendilerinin ve basını davet eden diğer bütün siyasi partilerin ve kurumların başına!

Ak Parti Konya Milletvekilleri üçü hariç hepsi salondaydılar. Harun Tüfekçi yurt dışında olduğundan, Mustafa Baloğlu İzmir İl kongresinde görevli bulunduğundan, Gülay Samancı’da Ak Parti Kadın Kollarıyla ilgili çalışma yaptığından Konya dışında olduklarından salonda yoktular. 

Ak Parti’nin geçmiş dönemlerde İl Başkanlığı yapan isimleri Hasan Angı, Ömer Saylık, Ali Sürücü, Faruk Dügen ve Ahmet Sorgun salondaydılar. Sanırım bir Mustafa Çevik yoktu!

Geçmiş dönemde Milletvekilliği yapanlardan  Mehmet Kılıç, Halil Ürün, Muharrem Candan, Ali Öztürk salonda yerlerini almışlardı.

MKYK üyesi Hasibe Özlem Çepni ve Veli Tolu salondaydı.

Çalışma Bakan Yardımcısı Halil Etyemez ve Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem salonda ilgi ve alaka toplayan iki önemli isimdiler.

Bilindiği üzere üç dönem üst üste vekillik yapan Kerim Özkul ve Harun Tüfekçi aday olamıyorlar. 24. Dönem Meclise 11 Milletvekili gönderen Ak Parti’de Sayın Başbakanı listenin en başına yazdıktan sonra, halen vekillik yapan 8 isim yine aday.

Geçmiş dönemlerde İl Başkanlığı yapan isimlerden Hasan Angı, hem ilk İl Başkanıydı, hem de iki dönem Milletvekilliği yapmıştı. Hasan Bey bir anlamda İl Başkanlığından Meclise gitmenin yolunu açtı diyebilirim. Bu yoldan kim yürüyebilir, kim yürüyor olabilir sorularının cevabını önümüzdeki günlerde daha net alacağız Bakarsınız bir yürüyenin yanına bir yürüyen daha katılmış!

Eski vekillerin gönlünde, tekrar Meclise dönmek yatmıyor demek yanlış olur. Cumartesi günü Dedeman’da olanlardan ve olmayanlardan 25. Dönem için adım atacaklar olacak.

Bu arada Konya dışı yani Ankara ağırlıklı olarak bürokrasiden sürpriz isimler başvuruda bulunacaklar. 

Şubat ayının ilk haftasında, bürokrasiden yükselen seslerle seçim meydanları ve kulisler çok şenlenecek, çok!

İl Başkanı Musa Arat, 2011 seçimleri öncesinde aday adaylığı için partilerine 171 başvuru yapıldığını söylemişti. Bu rakam geçilebilir diyenler bir hayli fazla.

*/*/*/*/*

Başkan Arat’ın işi kolay değil. ‘Birlikte Konya’yız’ ana teması ile yürümeye başlamak, Başkan Arat’a bir heyecan vermiş. Ben Başkan’ın duruşunu, performansını, samimiyetini ve içtenliğini beğendim.

HABER YORUMLARI
  1. Henüz yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.