Konya
°C
Yeni Meram
04.04.2017 09:54

Bir annenin mücadelesi

Uyuşturucu bağımlısı oğlu için yıllardır mücadele veren ev hanımı Hatice Çobanoğlu, mücadelesinde oldukça kararlı. Evladını içine düştüğü bataklıktan tamamen kurtarmak isteyen anne, çabalarıyla diğer annelere de adeta örnek oluyor

A+
A-
04.04.2017 09:54
0
10164
ABONE OL
Uyuşturucu bağımlısı oğlu için yıllardır mücadele veren ev hanımı Hatice Çobanoğlu, mücadelesinde oldukça kararlı. Evladını içine düştüğü bataklıktan tamamen kurtarmak isteyen anne, çabalarıyla diğer annelere de adeta örnek oluyor Konya'da üç çocuk annesi 55 yaşındaki ev hanımı Hatice Çobanoğlu, yıllardır uyuşturucu bağımlısı oğlu için mücadele veriyor. Uzun zamandır verdiği mücadelesinden bir an bile olsun vazgeçmeyen kadının mücadelesi, oğlunun uyuşturucu madde ile tanışmasından sonra başladı. Yaşadığı zorlukları anlatan anne Hatice Çobanoğlu, mücadelesiyle diğer annelere de adeta örnek oluyor. Oğlunun uyuşturucu kullanmaya başlamasıyla dünyası başına yıkılan anne, evladını bataklıktan kurtarmak için ellinden gelen her şeyi tek başına yapmaya çalışıyor. Uyuşturucuya savaş açan anne, sesini duyurabileceği her yerde sesini duyuruyor.

ÖĞRENDİĞİ GÜN DÜNYASI BAŞINA YIKILDI

Evladının uyuşturucu kullandığını öğrendikten sonra dünyası başına yıkılan Hatice Çobanoğlu, “Oğlum tam 10 yıl önce başladı uyuşturucu kullanmaya. Daha okul çağındaydı. İlk zamanlar bilmiyordum tabii. Zamanla hareketlerinde değişmeler oldu. Şüphelenmeye başladım. Arkadaş çevresi değişti birden. Eve çok geç saatlerde gelmeye başladı. Gittiği yerleri de söylemezdi. Sinirleniyordu ve sürekli para istemeye başlamıştı. Evladımın gittiği yolun iyi bir yol olmadığını anlamıştım. Gerçeği öğrendikten sonra inanmadım. Bir anne olarak dünyam başıma yıkıldı resmen” dedi.

SOKAK SOKAK OĞLUNU ARADI HEP

Çobanoğlu, “Oğlumu içine düştüğü bataklıktan kurtarmak için kararlıydım. İlk zamanlar nasıl mücadele vereceğimi bilmiyordum. Daha sonra oğlumun takipçisi olmaya başladım. Attığı her adımın arkasından gitmeye başladım. Eve gelmediği zamanlarda sokak sokak dolaşıp oğlumu aradığım günler çok oldu. Bazen eşimle bazen de tek başıma oğlumu aramaya çıkardım. Çevresindeki arkadaşlarıyla çok karşı karşıya geldim. Onları oğlumdan uzak tutmak için çok çabaladım. Oğlum bu bataklıktan kurtulsun diye çok mücadele verdim. Mücadelem halen devam ediyor. Yavaş yavaş mücadelemin karşılığını alamaya başladım. Oğlum 2 yıldır uyuşturucu kullanmıyor ama tam anlamıyla bırakamadı. Şimdi tedavi görüyor. Keşke tamamen bırakabilseydi. Evladım da pişman ama… Ayrıca çevre temizlendiği sürece benim oğlumda temizlenmeyecek” diye konuştu.

DİĞER ANNELERDE MÜCADELE VERSİN İSTİYOR

Evlatlarını bataklıktan kurtarmak için madde bağımlısı kişilerin annelerini mücadele etmeye davet eden fakat istediği gibi bir karşılık alamadığını dile getiren Hatice Çobanoğlu, “Madde bağımlısı gençlerin anneleriyle görüştüm. O annelerle beraber mücadele vermek istedim ama hiçbir anne birlik içinde mücadele etmek istemedi. İstemediler çünkü olayı saklamak, üstünü kapatmak istediler. Belki utandılar ama asıl utanması gerekenler çocuklarımızı zehirleyen kişilerdir. Sonra bir anne olarak tek başıma mücadele vermeye başladım zaten” şeklinde konuştu.

EVLADININ BAŞINDA NÖBET TUTUYOR

Anne Çobanoğlu, “En ufak bir olumsuzluk gördüğüm zaman hemen polisi arıyorum. Ben mücadelemde çok kararlıyım. Hiç korkmadım mücadele ederken. Ben bu yolda ölmeyi göze aldım. Gerekirse oğlumun arkasında ölürüm. Gitmem gereken her yere gidiyorum. Sesimi duyurabileceğim her yerde duyuyorum. Ayrıca 2 yıldır oğlumun yanında uyuyorum. Gece uyanırsa ben de uyanıyorum. O ne yaparsa bende onu yapıyorum. Doğru düzgün uyumuyorum bile. Oğlumun başında nöbet tutuyorum” dedi.

ÖLENE KADAR MÜCADELESİ DEVAM EDECEK

Bir anne olarak uyuyamadığı, ağladığı gecelerin çok fazla olduğunu ifade eden Anne Çobanoğlu, sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Acaba oğlumun sonu ne olacak’ diye çok düşündüm. Ağladığım gece çok oldu. Boşa koysam dolmuyor, doluya koysam almıyor. Artık eskisi gibi kullanmıyor ama yine korkuyorum. Dışarıda olduğu zamanlarda ‘acaba şimdi nerede’ diye içim içimi yiyor. Evladımın, ölüsü mü gelecek yoksa kapıya polis mi gelecek diye düşünmeden edemiyorum. Belki bir anne olarak bu kadar mücadele vermeseydim her şey çok daha kötü olabilirdi. Oğlum tam anlamıyla bu bataklıktan kurtulana kadar mücadele edeceğim.”

“ÇIKIN SOKAKLARDA GEZİN!”

Anne ve babalara, yetkililere seslenen Hatice Çobanoğlu, yetkilileri sokaklarda gezmeye, anne ve babaları da hep birlikte mücadele etmeye davet etti. Çobanoğlu, “Yetkililer içerde oturmasınlar, sokaklarda gezsinler. Ben uzun yıllardır mahallemde henüz bir belediye başkanı görmedim. Her tarafa park yaptılar ama bu parklar uyuşturucuya yuva oldu. Sadece sokakları gezmelerini istiyorum. O zaman bana hak vereceklerdir. Yine bütün anneler çocuklarının arkasında olsun. Her zaman onlarla sohbet etsin, onları dinlemekten aciz olmasınlar. Çocuklarımıza sahip çıkalım ki düşmanlara, teröristlere fırsat doğmasın. Gençlerimizin sonu kötüye gidiyor. Herkesi mücadele etmeye davet ediyorum” diye konuştu. Kader EŞİYOK
HABER YORUMLARI
  1. Henüz yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.