Konya
°C
Yeni Meram
28.12.2016 03:21

Belediyeler kar tatilinde

Konya, son yılların en yoğun kar yağışını aldı. Toprağa bereket getiren kar yağışı günlük yaşamda aksaklıklara neden olurken, belediyeler ise kar yağışının hızına yetişemedi

A+
A-
28.12.2016 03:21
28.12.2016 03:29
0
2679
ABONE OL
Konya, son yılların en yoğun kar yağışını aldı. Toprağa bereket getiren kar yağışı günlük yaşamda aksaklıklara neden olurken, belediyeler ise kar yağışının hızına yetişemedi.

ÇALIŞMALAR YETERSİZ KALDI

KONYA geçtiğimiz hafta ve bu hafta başında son yılların en yoğun kar yağışını aldı. Kar yağışı hem ovadaki ürünler hem de su kaynağı açısından sevinçle karşılanırken, yağış Konya kent merkezinde olumsuzlukların yaşanmasına da neden oldu. Meteorolojinin günler öncesinden uyarmasına rağmen belediyeler ise kar yağışına hazırlıksız yakalandı. Kar yağışının başlamasından itibaren şehir ulaşımında sıkıntılar yaşandı. Birçok yolda, yol açma ve tuzlama çalışması yapılmadığı veya yetersiz yapıldığı için ulaşım güçlükle sağlandı.

OTOBÜSLER DE YOLDA KALDI

YOL açma çalışmasının yapıldığı yollar ise yoğun kar yağışı yüzünden kısa süre sonra tekrar kapanma noktasına geldi. Yol açma ve tuzlama çalışmalarında yetersiz kalınması trafik kazalarının da yaşanmasına neden oldu. Belediye yetkililerinin vatandaşı toplu ulaşım araçlarını kullanmaya davet etmesine rağmen, birçok toplu ulaşım aracı da kapalı yollar yüzünden ya yolda kaldı ya da gitmesi gereken güzergah dışına çıkmak zorunda kaldı. Zaman zaman vatandaşlar bindikleri otobüsü dahi itelemek zorunda kaldı.

ARAÇ YOLUNDA YAYALAR

TAM anlamıyla açılmayan, buzlanan yollar ve toplu ulaşımdaki aksamalar nedeniyle birçok kişi işine geç kaldı. Yol açma çalışmaları sırasında kürenen kar birikintilerinin yaya kaldırımlarını kapatması nedeniyle de vatandaşlar risk alarak otomobillerle birlikte yollarda yürümek zorunda kaldı. Kısacası onca belediye ekibinin, onca insanın gece gündüz demeden özverili çalışmasına rağmen belediyelerin karla mücadelesi yetersiz kaldı.
HABER YORUMLARI
  1. Henüz yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.