Konya
°C
Yeni Meram
11.12.2015 21:10

Belçika'da yeni güvenlik paketi onaylandı

Belçika hükümeti, polise 24 saat arama izni veren, gözaltı süresini 72 saate uzatan güvenlik paketini onayladı.

A+
A-
11.12.2015 21:10
0
6136
ABONE OL

Belçika'da terörle mücadele önlemleri kapsamında,  polis artık 24 saat ev araması yapabilecek, gözaltı süresi 24 saatten 72 saate çıkarılabilecek ve ülke dışına savaşmaya gidenlerle ilgili bir veritabanı oluşturulacak.

 Belçika'da federal kabine, geçen ay Başbakan Charles Michel tarafından önerilen terörle mücadele önlemlerini onayladı. Buna göre polis, daha önce 24.00-06.00 saatlerinde yasak olan ev baskın veya aramalarını, silah, patlayıcı ve tehlikeli madde bulunduğu şüphesi varsa 24 saat yapabilecek.

Terörizmle bağlantılı durumlarda şüphelinin gözaltı süresi, 24 saatten 72 saate çıkarılabilecek. Ülke dışına savaşmaya giden ya da terör örgütlerinin hakim olduğu yerlere seyahat eden veya bu yönde niyeti olduğu bilinen Belçikalılar ve Belçika'da oturum izni olanlarla ilgili bir veritabanı oluşturulacak. Adli makamlar, güvenlik birimleri, Yabancılar Ofisi ve İçişleri Bakanlığı Kriz Merkezi, "yabancı terörist savaşçılar veritabanı" adı verilen bilgi bankasına erişim sağlayabilecek.

Polis, havayolu kullanıcılarının ne zaman, nereye ve kiminle gittiğini gösteren bilgileri, toplayıp muhafaza edilecek. Belçika, Paris saldırılarının ardından AB çapında yürürlüğe girmesi istenen uygulamayı bir adım daha öteye taşıyarak, uluslararası demiryollarını kullananların da bilgilerini toplayacak.

Bunlara ek olarak, kimlik ibraz etmeden faturasız cep telefonu hattı alınması uygulamasına son verilecek ve kullanımda olan bu tür hatlar abonenin adına kaydedilecek.

HABER YORUMLARI
  1. Henüz yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.