Konya
°C
Yeni Meram
12.07.2015 15:50

Bayramda nereye gitmeli

A+
A-
12.07.2015 15:50
13.07.2015 15:41
0
3415
ABONE OL
bayramda-nereye-gitmeli-1 Ramazan Bayramı’na kısa bir süre kalırken İstanbul’da memleket hasreti çekenler yollara düştü. Yollarda uzun araç kuyrukları oluşturan tatil heyecanı, uçak seferlerinin de artmasına neden oldu. Fakat tatilin kısa olması herkese bu heyecanı tattırmadı. Biz de 4 gün için plan yapamayan ama yine de şehrin gürültüsünden kaçmak isteyenlere kısa bir galeri hazırladık. Erhan İdiz’in objektifine yansıyan fotoğraflarla bayram tatilinizi daha eğlenceli bir hale dönüştürebilmek için önerilerimiz İstanbul için günlük kaçamaklar ya da kısa bir Batı Karadeniz turu.

bayramda-nereye-gitmeli-2

Batı Karadeniz turu

bayramda-nereye-gitmeli-3

Günübirlik ziyaretler gerçekleştireceğiniz gibi, şirin otellerde kalarak birkaç gün geçirebilirsiniz Batı Karadeniz tatilinde.

bayramda-nereye-gitmeli-4Karadeniz sahillerinin en şirin bölgelerinden biri Amasra. Yeşil ve maviye boğan doğasıyla kainatı yeniden keşfedebilme imkanı bulabilirsiniz.

bayramda-nereye-gitmeli-5

bayramda-nereye-gitmeli-6

bayramda-nereye-gitmeli-7

Karasu

bayramda-nereye-gitmeli-8

Adı son zamanlarda ön plana çıkmaya başlayan şirin ilçenin Karadeniz’e kıyısı bulunuyor. İstanbul’a 2 saatlik mesafede bulunan ilçede tatilin keyfini doyasıya çıkarabilirsiniz.

bayramda-nereye-gitmeli-9

Sapanca

bayramda-nereye-gitmeli-10

Adı gölüyle birleşen ilçe Sapanca. Gün doğumu ve gün batımı ile kendisine hayran bırakan ilçede tam anlamıyla kafanızı dinleyeceksiniz.

bayramda-nereye-gitmeli-11

Safranbolu

bayramda-nereye-gitmeli-12

Diğer seçeneklere göre biraz uzak olsa da kültürel bir gezi için muhteşem bir seçenek. UNESCO’nun Dünya Miras Listesi`ne aldığı şirin ilçede hem konaklayabilir hem de günübirlik geziler yapabilirsiniz.

bayramda-nereye-gitmeli-13

Eğer arabayla ve yollarla uğraşmak istemiyorsanız İstanbul’da kısa mesafede gidebileceğiniz çok güzel yerler bulunuyor.

bayramda-nereye-gitmeli-14

Anadolu Kavağı

bayramda-nereye-gitmeli-15

Yoros Kalesi’nden hem Marmara hem Karadeniz’e tepeden bakma imkanı bulacaksınız.

bayramda-nereye-gitmeli-16

Otağtepe

bayramda-nereye-gitmeli-17

Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’nün hemen dibinde bulunan tepeden Boğaziçi’nin en güzel yerlerini keşfedeceksiniz.

bayramda-nereye-gitmeli-18

Rumeli Hisarı

bayramda-nereye-gitmeli-19

Hem tarih hem doğa aynı anda ve aynı yerde eşlik edecek sizlere. Tabi bunun için müzekartınızı yanınızda bulundurmayı unutmayın.

bayramda-nereye-gitmeli-20

Adalar

bayramda-nereye-gitmeli-21

İstanbulluların onlarca yıldır sığındığı sessiz liman adalar. Büyükada, Heybeliada ve diğerleri. Bu şirin yerler hem İstanbul’a yakın hem de motor sesinden uzak tarafıyla sizleri kendine hayran bırakacak.

bayramda-nereye-gitmeli-22

Atatürk Arboretumu

bayramda-nereye-gitmeli-23

İstanbul’un içerisinde doğayla baş başa kalmanın en güzel yerlerinden biri Atatürk Arboretumu. Tehlikeden uzak bir doğa yürüyüşü ve oturup kafa dinlemek için harika bir alan.
HABER YORUMLARI
  1. Henüz yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.