Konya
°C
Yeni Meram
17.01.2017 08:54

Bağımlılar yeniden hayata tutunacak

Madde bağımlıları, hayata geçirilecek olan ‘Üretiyor Kazanıyor Sürdürüyor ve Yaşıyorum Projesi’ ile mesleki ve iş başı eğitimi yoluyla istihdam edilecek ve kendi işlerini kuracaklar. Böylece madde bağımlıları, meslek sahibi olarak iş yaşamına kazandırılacak

A+
A-
17.01.2017 08:54
0
4840
ABONE OL
Türkiye ve Avrupa Birliği tarafından finanse edilen, ‘Üretiyor Kazanıyor Sürdürüyor ve Yaşıyorum Projesi’ ile madde bağımlısı kişilerin istihdam edilebilirliğinin arttırılması, işgücü piyasasına erişimlerinin kolaylaştırılması ve işgücü piyasasına girişlerinin önünde yer alan engellerin ortadan kaldırılması sağlanacak. Hayata geçirilecek bu proje sayesinde daha kapsamlı sosyal ve kültürel faaliyetler yapılacak ve madde bağımlısı olanların, iş hayatlarının düzene girmesi ve bağımlılık engelinden kurtulmaları sağlanacak.

İŞ YAŞAMINA KAZANDIRILACAKLAR

Proje hakkında bilgiler veren Proje koordinatörü ve Gül Gençlik Derneği Başkanı Yakup Özkurt, bu projenin, madde bağımlısı kişilerin istihdam edilebilmesi, iş piyasasına girişlerin önündeki engellerin kaldırılmasına katkıda bulunacağına dikkat çekti. Madde bağımlısı kişilerin önündeki engellerin kaldırılarak onların tekrar topluma kazandırılması için çeşitli çalışmaların yapıldığını ifade eden Özkurt, şu ifadelere yer verdi: “Üretiyor Kazanıyor Sürdürüyor ve Yaşıyorum Projesi’ ile madde bağımlısı insanlara biraz daha yardımcı olmaya çalışacağız. Dezavantajlı bireylerin yararlanacağı ‘sosyal entegrasyon ve istihdam’ merkezinin (GÜLSEM) kurulması, meslek sahibi madde bağımlılarının resim, müzik ve tiyatro eğitimleri ile spor ve gezi faaliyetleriyle sosyal entegrasyonları ve iş hayatlarının düzenlenmesine katkı sağlanması, işsiz dezavantajlı madde bağımlılarının istihdam edilebilmeleri için her biri 60 saat bilgisayar, ahşap sanatları, kuaförlük ve girişimcilik temalı dört ana başlık altında 20’şer kişilik 3 dönem halinde 3’er aylık, haftada 5 gün, günde 4 saat süre ile eğitim programının düzenlenmesi amacını taşıyoruz.”

KENDİ İŞLERİNİ KURACAKLAR

Özkurt, Gül Madde Bağımlılarını Kurtarma ve Gençlik Derneği olarak, derneğe kayıtlı ve hemen hemen her meslek grubundan madde bağımlılarının; gönüllü doktor, psikolog, aile danışmanı ve yardım sever vatandaşların desteğiyle hayata bağlanmaları için rehabilite edildiğini belirterek, “Resim, müzik, tiyatro gibi sanat ve kültür faaliyetleri ve rehabilite gezileri yoluyla bağımlılıktan kurtarılmaya çalışılan genç, yaşlı, kadın, erkek kısacası herkesin sahip olduğu mesleğinde üretken ve başarılı olmaları için faaliyetler yürütülmektedir. Bu projeyle daha kurumsal ve deneyimli eğitmenler ile sosyal entegrasyonları sağlandığı gibi iş hayatlarının düzene girerek bağımlılık gibi engelden kurtulmaları için daha kapsamlı sosyal ve kültürel faaliyetlerin yapılması öngörülmüştür” dedi.

HER TÜRLÜ EĞİTİM VERİLECEK

Madde bağımlısı olup kurtulmak isteyen işsiz 30 kadın ve 30 erkeğin mesleki ve iş başı eğitimi yoluyla istihdam edilebilirlikleri ve kendi işlerini kurmalarının hedeflendiğini ifade eden Gül Gençlik Derneği Müdürü Zeki Yiğit ise, “Bu guruplar önce rehabilite edilmek için sosyal entegrasyon faaliyetlerine katılacaklardır. Bilgisayar eğitimleri yanında çeşitli alanlarda ahşap sanatların eğitimleri verilecektir. Kursiyerler yeteneklerine göre guruplara ayrılacaktır. Bu tespiti rehberlik uzmanı yapacaktır. İşsiz kadınların çoğunlukla öğrenmek istedikleri kuaförlük eğitimleri yanında kendi işyerini kurmayı hedefleyen kursiyerler için de girişimcilik eğitimleri öngörülmüştür. 3 dönem 3’er ay 60’ar saatlik 20’şer kişiden eğitilecek 60 dezavantajlı ve madde bağımlılarının meslek sahibi olmaları yanında diğer dezavantajlı guruplar arasında da çarpan etkisi görülecektir. 12 ay sürmesi öngörülen projede 9 ay süreyle mesleki ve işbaşı eğitimleri yapılacaktır. Eğitim müfredatları ve sertifika onayı proje bağlı kuruluşu Halk Eğitim tarafından sağlanacak ve eğitmenler hizmet alımı yoluyla alt yüklenici tarafından temin edilecektir” ifadelerine yer verdi. Kader EŞİYOK
HABER YORUMLARI
  1. Henüz yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.