Konya
°C
Yeni Meram
01.07.2015 12:34

Askere ücretsiz hizmete gazilik unvanı

Zonguldak’ta 6 yıldır ayakkabı boyacılığı yapan Erol Arat, askerlerin ayakkabılarını ücretsiz boyadığı için gazi unvanı aldı.

A+
A-
01.07.2015 12:34
01.07.2015 12:42
0
2918
ABONE OL
6 aylıkken yüksek ateş sonucu çocuk felci geçiren ve hayata ayakkabı boyacılığı yaparak tutunan Erol Arat, 6 yıldır askerlerin ayakkabısını ücretsiz boyadığı için Genelkurmay Başkanlığı tarafından 'gazi' unvanı aldı. 2 çocuk babası olan Arat, onların geleceği için çalıştığını, rahatsızlığından dolayı da askerlik yapamadığı için bütün askerlerin ayakkabılarını ücretsiz boyadığını söyledi. Erol Arat, "Er, erbaşların ayakkabılarını ücretsiz boyadığım için Genelkurmay Başkanlığı bana 'gazilik' unvanı verdi. Kendim askerlik yapmadım. Engelli olduğumdan dolayı askerlik yapamadım. İçimde hep yer eden askerlik sevdası vardı. Onu da er, erbaşların ayakkabılarını ücretsiz boyayarak dindirmeye çalışıyorum. Buraya da tabela yaptırdım yazdım astım. Ben ölene kadar bu şekilde her gün devam edecek" dedi.

"ŞİMDİ SİVİL İNİYORLAR"

Eskiden askerlerin üniformaları ile çarşıya çıktığını ifade eden Arat, "Şimdi sivil iniyorlar. Kendileri spor ayakkabı veya boyanmayacak ayakkabı giydikleri için pek boyama şansımız olmuyor. Şuan pek asker de kalmadı. Zonguldak'tan dağıldılar, bir kısım Kastamonu'ya gitti" diye konuştu. Boyacılık mesleğini severek yaptığını belirten Erol Arat, "Boyacılık mesleğinin değeri var. İşini seversen seni müşteri de sever, herkes sever işini yaparsın. Güzelde para kazandırıyor. Güzel meslek fakat herkesin yapabileceği meslek değil tabii. Biraz gurur meselesi yapanlar var. Ben severek yapıyorum, çocuklarım için yapıyorum bu işi" şeklinde konuştu. Belediye Başkanı Muharrem Akdemir'in kendisine yer sözü verdiğini belirten Erol Arat, "Seçimlerden sonra bir yer göstereceğini söyledi. Bende memnuniyetle karşıladım. Verilen sözün tutulmasını bekliyorum şuan" dedi.
HABER YORUMLARI
  1. Henüz yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.