Konya
°C
Yeni Meram
26.05.2016 13:06

Arılarının güvenliği için kamera sistemi kurdu

Konya'nın Beyşehir ilçesinde arıcı Ali Gürel, arılarından bir bölümüne sinek ilacıyla zarar verilince, kovanlarını evinden takip etmek amacıyla kamera sistemi kurdurdu.

A+
A-
26.05.2016 13:06
26.05.2016 13:15
0
6831
ABONE OL
İlçeye bağlı Karabayat Mahallesi'nde yaşayan Ali Gürel,  yaptığı açıklamada, emekli olduktan sonra arıcılık yapmaya başladığını söyledi.
Kış aylarını Manavgat'ta geçiren 280 arı kovanını, yaz mevsiminde Karabayat'a getirdiğini anlatan Gürel, evinin yaklaşık 2 kilometre ilerisine yerleştirdiği kovanlarına birkaç gün önce kimliği belirsiz kişilerce zarar verildiğini belirtti. Durumu yetkililere bildirmesi üzerine yapılan incelemede, bazı kovanlardaki arıların sinek ilacı ile zehirlenerek telef edildiğinin belirlendiğini aktaran Gürel, "Gündüz arılarımın başında oluyorum. Gece gelerek kovanlara zarar vermişler. Sabah arılarımın başına geldiğinde telef olduklarını gördüm. Jandarmaya şikayette bulundum." dedi. Gürel, diğer kovanlara da zarar verilmesinden endişe ettiğini dile getirerek, "Bunu kimler yaptı bilmiyorum ama bir daha böyle bir şey olmaması için kamera sistemi kurdurmaya karar verdim. Kovanların çevresine kurulan 4 güvenlik kamerası ile arılarımı evimden ya da başka bir yere gittiğimde canlı olarak izleyebileceğim." diye konuştu.  "Arıların hışmına uğramamak için çok dikkat ettik" Güvenlik sistemi kurulumunu yapan Mustafa Bozkay da yıllardır ilk defa bir arıcıdan böyle talepte bulunulduğunu ifade etti. Yüzbinlerce arının etrafta uçtuğu bir ortamda zor şartlarda çalıştığına işaret eden Bozkay, şöyle devam etti: "Arı sokmalarına karşı arıcıların kullandığı kıyafetle kurulum yaptık. Arıların hışmına uğramamak için çok dikkat ettik. Oldukça da zorlandık. Ali Bey kablosuz bu sistem sayesinde evinden 24 saat kovanlarını takip edebilecek. İster bilgisayar veya televizyondan, isterse tablet  ya da akıllı telefondan canlı olarak arıların durumunu görebilecek. Gece 25 metre mesafeden görüntü alabilmek mümkün. Ama ışıklı ortam olursa bu mesafeyi daha da artırabiliyoruz."
HABER YORUMLARI
  1. Henüz yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.