Konya
°C
Yeni Meram
02.02.2017 09:53

Araç muayenesi çileye dönüşüyor

Konya’da araçlarını muayene ettirmek için randevu alarak TÜVTÜRK istasyonuna giden ve saatlerce beklemek zorunda kalan vatandaşlar, artık bu sıkıntının çözülmesini istiyor

A+
A-
02.02.2017 09:53
0
4971
ABONE OL
KONYA’da aracının muayenesini yaptırmak için TÜVTÜRK istasyonuna giderek saatlerce bekleyen vatandaş, araç muayene sorununa kökten çözüm bekliyor. Özellikle havaların soğuk olması nedeniyle saatlerce aracında ya da dışarıda bekleyen vatandaş için beklemek daha da çekilmez bir hal alıyor. Vatandaş, yılda binlerce kişinin ziyaret ettiği ve ayrıca ödemede yaptığı işletmelerin, hizmet konusunda daha hızlı ve yaratıcı olmasını bekliyor. Bir aracın muayenesi ortalama 30-40 dakika sürüyor. Ancak araç muayenesini yaptırmak isteyen vatandaş 30-40 dakika değil saatlerce bekliyor. 30-40 dakika beklemenin kabul edilebilir olduğunu ancak saatlerce beklemenin kabul edilemez olduğunu belirten vatandaşlar, bu konuda daha duyarlı olunması gerektiğini ifade ediyor.

SORUNLARINA ACİL ÇÖZÜM İSTİYORLAR

TÜVTÜRK istasyonunda araç muayenesi yaptırmaya giden ve saatlerce bekleyen vatandaş Mehmet Usumlu, “Ben galerici esnafıyım ve sürekli TÜVTÜRK istasyonuna gelirim. Burada daha önceden bir çay ocağı vardı ama şuanda kapalı. Saatlerce beklerken en azından orada zaman geçiriyorduk ama çay ocağı kapalı olduğu için saatlerce bekleyen vatandaşımız bu soğuk havalarda mağdur oluyor. Bunun dışında araç muayenesini yaptırmak için saatlerce bekliyoruz. Ben saat 11.00 için randevu almıştım ama saat 12.15 oldu hala bekliyorum. Aşırı bir yoğunluk var ve gelenlerde saatlerce bekliyor. Aracımızın muayenesi için randevu aldığımız zaman 2 saat bekleme süremizin olduğunu söylüyorlar fakat bu 2 saat çok uzun bir süre. Buradan yetkililere sesleniyorum. Konya büyük bir şehir ve bu kadar büyük bir şehre bir ya da iki istasyon yakışmıyor. Bir vatandaş olarak bu soruna acil bir çözüm getirmelerini talep ediyorum” dedi.

“YETKİLİLER VATANDAŞLARA BUNLARI REVA GÖRÜYOR”

Mehmet Usumlu, “İnsanların bu kadar mağdur edilmesi ne Türkiye’ye ne Konya yakışmıyor. Ben bugün bütün işlerimi yarına bıraktım çünkü günümün yarıdan fazlasını aracımın muayenesini yaptırmakla geçireceğim. Bu da bizim kaderimiz. Aslında kaderimiz değil. Sadece yetkililer biz vatandaşlara bunları reva görüyor. Çumra ve diğer bazı ilçelerde bu istasyonlar mevcut fakat merkezde bulunan Meram, Karatay ve Selçuklu ilçelerimiz de sadece, Karatay ilçesinde araç muayene istasyonun bulunması doğru değil. Bu istasyonun yeterli olmadığını yetkililerde biliyor. Bu konuda artık bir adımın atılması gerekiyor” diye konuştu.

“OLAYA BİRAZ DAHA İNSANİ AÇIDAN BAKSINLAR”

Sıra beklerken yapacak bir şeyin olmadığını ve sırası gelene kadar aracının içinde oturacağını ifade eden Usumlu, “Bana sıra gelene kadar mecbur aracımın içinde oturup bekleyeceğim. Zaman geçirebileceğimiz herhangi bir sosyal aktivite yok, bekleme salonu yok. Özellikle böyle yerleri işleten işletmelerin olaya biraz daha insani açıdan bakmalarını istiyorum. Sabah gelip saatlerce soğukta bekliyoruz. Bekleme süremiz çok uzun olduğu için insanlar çok mağdur oluyor. Vatandaşın bu sorununa çözüm olarak farklı yerlerde araç muayene istasyonlarının kurulması, kapalı alanların yapılması, personel ihtiyacının giderilmesi ve bekleme süresinin azaltılması gerekiyor” şeklinde konuştu.

“HER İLÇEYE ARAÇ MUAYENE İSTASYONU YAPILMALI”

Bir diğer vatandaş Bilal Küçükkaya ise, “TÜVTÜRK istasyonuna araç muayenesi için geldiğimiz andan itibaren saatlerce bekleme süremiz de başlamış oluyor. Evrakları teslim edene kadar en kötü ihtimalle bir buçuk saat bekliyoruz. Araç muayeneye girdiği zaman 40 dakika falan da öyle bekliyoruz. Araçta küçük bir kusur çıksa zaten boşuna beklemiş oluyoruz çünkü bu defa gidip tekrar geliyoruz. Baya bir sıkıntı yaşıyoruz. Sabah Saat 10.50’de geldim saat 12.30 oldu daha işim bitmedi. Aracı içeriye aldıktan sonra bir de orada sıra bekleyeceğim. Vatandaş uzun süre beklediği için ister istemez gerginlikte oluyor ve mutlaka bir sorun çıkıyor. İnsanların saatleri değerlidir, kıymetlidir. Kimse saatlerce beklemek istemiyor haklı olarak. Özellikle bu soğuk havada beklemek hiç çekilmiyor. Bu sorunların ortadan kaldırılması için muayene istasyonlarının artırılması gerekiyor. Her ilçeye bir tane araç muayene istasyonun yapılması gerekiyor” ifadelerine yer verdi.

HİZMET YAVAŞ, VATANDAŞ MAĞDUR

Vatandaş Mustafa Gölcük de, “İstasyona 20 dakika önce geldim ama randevuma bir buçuk saat var. Diğer işlemlerimi halletmek ve sıra alabilmek için erken geldim. Randevu alırken 2 saat bekleme süremizin olduğunu belirtiyorlar ama 2 saat az bir zaman değil. Saatlerce bekleyeceğimize yarım saat bekleyelim. Hizmetin hızlı olması lazım ve vatandaşın mağdur edilmemesi lazım” şeklinde konuşurken vatandaş Erkan Batıbay da, “Buraya geleli 20 dakika falan oldu. Zamanında geldim ama şuanda önümde sıra bekleyen 240 kişi var. Gerçekten ne kadar süre bekleyeceğimi merak ediyorum. Tahminime göre 3 saat falan bekleyeceğim. Sıra bana gelene kadar da aracımda oturacağım. Konya’nın merkez ilçelerinde sadece Karatay’da araç muayene istasyonun olması mantıklı değil. Her ilçede bir araç muayene istasyonun olması lazımdı” ifadelerine yer verdi. Kader EŞİYOK
HABER YORUMLARI
  1. Henüz yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.