Konya
°C
Yeni Meram
06.09.2016 11:28

Apple Türkiye'nin teklifine ne yanıt verdi?

Başbakan Yardımcısı Şimşek, Apple'a yaptığı davet sonrası şirketten arayan olmadığını ancak mesajın İrlanda ve İngiltere’de gündem yarattığını söyledi.

A+
A-
06.09.2016 11:28
06.09.2016 11:29
0
4503
ABONE OL
Avrupa Komisyonu’nun Apple’a 13 milyar euro ceza vermesinin ardından Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek şirketi Türkiye’ye davet etmişti. Şimşek davet sonrası Apple'dan kimsenin kendisini aramadığını söyledi. Hürriyet'ten Vahap Munyar'ın haberine göre, Şimşek, söz konusu mesajının İrlanda ve İngiltere’de gündem yarattığını vurguladı. Şimşek, "İrlanda ve İngiltere’de çok sayıda yayın organı, medya kuruluşu mesajımla ilgili haberlere yer verdi. Benim mesajım üzerine İngiltere Hükümeti de harekete geçti ve Apple’a davetiye çıkardı" dedi.

ŞİMŞEK NE DEMİŞTİ?

AB, ABD merkezli dev teknoloji şirketi Apple’a, “İrlanda’da eksik vergi ödedi” gerekçesiyle 13 milyar euro ek vergi cezası verdiğini duyurunca Başbakan Yardımcısı Şimşek Twitter’dan "Apple, İrlanda’dan Türkiye’ye taşınmalı. AB bürokrasisi ile uğraşmadan daha cömert vergi teşvikleri sağlamaktan mutluluk duyarız" şeklinde davet yapmıştı.
HABER YORUMLARI
  1. Henüz yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.