Konya
°C
Yeni Meram
30.05.2015 16:47

Antalya'ya yılda 2 milyar lira katkı sağlayacak

Bakan Lütfi Elvan'ın açıkladığı Antalya Batı Havalimanı projesinin kent ekonomisine yılda 2 milyar lira katkı sağlayacağı belirtildi.

A+
A-
30.05.2015 16:47
0
9087
ABONE OL
Elvan'ın seçim ofisinden yapılan yazılı açıklamada, Antalya'nın üretim gücünü artırmak ve Anadolu'nun lojistik üssü yapmak amacıyla lojistik merkez projesinin uygulamaya konulacağı, bunun tarıma ve dış ticarete olduğu kadar istihdama da büyük katkı sağlayacağı ifade edildi. Projenin yapımında 2 bin kişinin çalışacağı bildirilen açıklamada, "Merkez tamamlandığında ise 4 bin kişi işe alınacak. Merkezin ekonomiye katkısı yılda 70 milyon lirayı bulacak" ifadesi kullanıldı.

"5 MİLYON YOLCUYA HİZMET VERECEK"

Batı Antalya Havalimanı projesinin de işsizliğin önüne geçeceği kaydedilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi: "Yılda 5 milyon yolcuya hizmet verecek havalimanı, Antalya ekonomisine yılda 2 milyar lira katkı sağlayacak. Projenin yapım aşamasında bin kişi çalışacak. Havalimanı açıldıktan sonra 500 kişi işe alınacak. Havalimanı için faaliyet gösterecek yan sektörler de düşünüldüğünde, bu sayı daha da artacak. Böylece Finike, Demre, Kaş ve Kumluca'daki vatandaşların iş sahibi olma imkanı artacak." Antalya'dan Kaş'a bölünmüş yol ve Antalya-Alanya otoyol çalışmalarında yaklaşık 2 bin kişinin istihdam edileceğinin vurgulandığı açıklamada, hızlı tren inşaatlarının şantiyesinde de ortalama bin işçinin görev yapacağının altı çizildi. Açıklamada, Lara ve Demre'de yapılacak kruvaziyer limanları ile Muratpaşa açıklarında yapılacak Altın Portakal Yat Limanı'nın yapım sürecinde ve sonrasında 3 bin kişiye istihdam sağlayacağını belirtildi.
HABER YORUMLARI
  1. Henüz yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.