Konya
°C
Yeni Meram
16.12.2015 20:19

Almanya Başbakanı Merkel: Esed çözümün parçası olamaz

Almanya Başbakanı Merkel, "Suriye'de önemli olan savaşın bitmesidir hem de Esed'sız. Suriye'de çoğu insan Esed ve bombalarından kaçıyor. Esed uzun dönemde çözümün bir parçası olamaz'' dedi.

A+
A-
16.12.2015 20:19
0
2375
ABONE OL

Almanya Başbakanı Merkel, Suriye krizine ilişkin olarak da ''Esed  uzun dönemde bir çözümün parçası olamaz'' dedi.

Brüksel'de yapılacak Avrupa Birliği zirvesi öncesi Federal Meclis'te (Bundestag) bir konuşma yapan Merkel çeşitli konularda açıklamalarda bulundu.

Merkel, Viyana'daki Suriye görüşmelerinin amacının, Suriye'deki krize siyasi bir çözüm bulmak olduğuna işaret ederek, "Suriye'de önemli olan savaşın bitmesidir hem de Esed'sız. Suriye'de çoğu insan Esed ve bombalarından kaçıyor. Esed uzun dönemde çözümün bir parçası olamaz'' diye konuştu.

"Rusya'ya uygulanan AB yaptırımlarının uzatılmasını destekleyeceğiz"

Almanya Şansölyesi Angela Merkel, Ukrayna krizi nedeniyle AB'nin Rusya'ya uyguladığı ekonomik yaptırımların uzatılması için çaba sarf edeceklerini söyledi.

Merkel, "Ben ve Dışişleri Bakanım hem Minsk anlaşmasını hem de Rusya'ya uygulanan AB yaptırımlarının uzatılmasını destekleyeceğiz" dedi.

"Türkiye Avrupa için kilit partnerdir"

Konuşmasında, Türkiye'nin sığınmacılar için yaptığı fedakarlığa da değinen Merkel, Türkiye'nin AB için kilit partner ülke konumunu sürdürdüğünü söyledi.

Angela Merkel, Türkiye'ye yapılacak 3 milyar avroluk mali yardımın Suriyeli sığınmacıların hayat şartlarının iyileştirilmesi için kullanılacağına işaret ederek, ''Türkiye AB için kilit partnerdir ve öyle kalacaktır' dedi.

HABER YORUMLARI
  1. Henüz yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.