Konya
°C
Yeni Meram
10.12.2015 15:10

ALES sonuçları açıklandı - ALES sonucu sorgula!

Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (ALES) 22 Kasım Pazar günü yapılan sınavla gerçekleşti. Üniversitelerde öğretim görevlisi olmak isteyen adayların girdiği ALES sonucu açıklandı.

A+
A-
10.12.2015 15:10
10.12.2015 15:13
0
4271
ABONE OL
22 Kasım Pazar günü 9.30'da yapılan ALES (Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı) sonbahar dönemi sınavı gerçekleşti.ÖSYM tarafından her yıl 2 defa olmak üzere gerçekleştirilen ALES ülke genelinde 81 merkezde gerçekleştirildi. Yükseköğretim kurumlarında öğretim görevlisi, okutman, araştırma görevlisi, uzman, çevirici ve eğitim öğretim planlamacısı kadrolarında açık veya öğretim elemanı dışındaki kadrolardaki yerlere atanabilmek amacı ile ALES'e giren adaylar sınavın ardından sonuçları beklemeye koyuldu.

ALES SONUCUNUZU SORGULAMAK İÇİN TIKLAYINIZ

ÖSYM'den yapılan açıklamada ''22 Kasım 2015 tarihinde yapılan 2015-ALES Sonbahar Dönemi Sınavının Temel Soru Kitapçığı, sınava başvuran adayların sınav sorularını inceleyebilmeleri amacıyla ÖSYM’nin Aday İşlemleri Sistemi üzerinden erişime açılmıştır. Sınava başvuran adaylar, ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr İnternet adresinden T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile sorulara erişebileceklerdir. Sorular, Temel Soru Kitapçığı dizilimindedir. Soruların telif hakları ÖSYM’ye aittir. ÖSYM’nin yazılı izni olmadan, soruların tamamının veya bir kısmının hangi amaçla olursa olsun kopya edilmesi, fotoğraflarının çekilmesi, herhangi bir yolla çoğaltılması, kullanılması veya yayımlanması yasaktır. Aksi yönde fiillere karşı, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince kanuni yollara başvurulacaktır.'' denildi.
HABER YORUMLARI
  1. Henüz yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.