Konya
°C
Yeni Meram
01.02.2015 23:47

Aleksis Çıpras İnsani Değeri Dayanıksız Asi Bir Lider!

A+
A-
01.02.2015 23:47
0
7464
ABONE OL

Komşumuz Yunanistan da sözde Demokratik seçimlerle ülkenin ( SYRİZA) Partisi lideri ALEKSİS ÇIPRAS keza sözde demokratik bir seçimle iktidarı eline aldı. Aleksis’in başarısı demokratik rejim arayan tüm dünya devletlerine adeta örnek oldu. Hele sol eğilimde siyasal kuruluşlar sanki kendileri iktidara gelmiş gibi sevinç çığlıkları atmaktadırlar.

        Hz. Adem’den bu yana yaratılmış insan faktörünün %.98 den fazlası gerek ilahi ve gerekse Gayri İlahi bir dinin mensuplarıdır. Bu insan faktörünü kendi başına bağımsız birer varlık olma olasılığın da görmek mümkün değildir.

         Eğer insan YÜCE YARADANIN buyruğunun dışında varlıklarını kanıtlama özelliği ile yaratılmış, olsalardı, YÜCE YARATAN elçileri konumundaki Peygamberleri hiçbir şekilde görevlendirmezdi.

          Yunanlı asi çocuk ATEİST’miş. Ateist’lerin insani değerlerinin dayanakları olmadığı içindir ki karar verme kavramları yoktur. ATEİSTLER ancak sevki tabi ile yollarını ararlarken

bir aileyi, bir cemiyeti, bir devleti yönetmede yetersiz kalırlar.

          ALEKS de belki de dünyada ilk ATAİST devlet adamı olup ATEİST olmayan bir milleti yönetmekte acze düşeceği kanaatini taşımaktayız. Bunu zaman gösterecektir. ALEKS Ailenin bir Akit - Nikah ile tesis edilmesi kavramını kabul etmeyip çok bulanık bir duygu ile yuva kurarken tıpkı insani değerlerindeki gibi karmaşık bir temel üzerine yuva yaptığının bilincinde olmasa gerek.

            ALEKS Kravat takmıyor, menşei nereden gelirse gelsin medeniyetin simgesi kravat bir ciddiyet ve aydınlığın simgesi olmuş. Bundan uzak kalmak medeniyet kavramından uzak kalmak olur ki, Yunanistan dünyanın medeni çoğunluğu içinde olmakla Kravatsız Başbakanı nasıl hazmeder düşünmek gerek.

            Bir Avrupa birliği üyesi Yunanistan, bu özelliğine rağmen ekonomik çıkmazlar içinde kıvranırken Camisinden, Kilisesinden, Sinagogundan, Havrasından uzak bir zatın Başbakanlığına nereye kadar dayanabilecek bu soruların her biri bir muammadır.

            Her işte erken karar, zararın kardeşidir. Henüz kısa bir mesafe bile almamış ALEKS in met-ü-senalarla göklere çıkarılmak ve örnek alınmak sonunda pişman olmanın ta kendisi olmaktadır.

             Ben ALEKSİ sevemedim. İnancım ve ahlaki değerlerimle örtüşmeyen bu oluşumun saman alevi gibi yanıp ve akabinde söneceği kanaatindeyim. ALEKS bir karambol ürünüdür.

Siyasetin tarihinde ALEKS gibi halkın oyu ile gelip sonrasında yine o halkın oyları ile Tarihin siyaset çöplüne gidenler saymakla bitmez. Halkın oyu demek her şey demek olamaz.

Bazen halkoyu Hitler’i göklere çıkarıp sonra da yerin dibine batıran halkoyu da olabilir.

             YÜCE RABBİMİZE şükredelim ki Dünya İSLAM alemine örnek olan Layik, Demokrat ve Atatürk İlkeleri ile donanımlı bir Türkiye Cumhuriyeti ve o Cumhuriyetin İNANÇ VE İMAN YÜKLÜ kahraman evlatları olmayı nasip etmiştir bizlere

              YARATAN’a Hamdüsenalar olsun…   

HABER YORUMLARI
  1. Henüz yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.