Konya
°C
Yeni Meram

ALBAY ÖNDER İREVÜL’E

ALBAY ÖNDER İREVÜL’E-Ayşe Hilal SAVRAN-Yenimeram Gazetesi

A+
A-
16.07.2019 06:16
15.07.2019 17:19
0
5477
ABONE OL

Ne güzel diyordu ATSIZ BEY; Askerlik, Rütbe ve Elbise değil, Ruhtur…

Tamda buradan yola çıkarak serzenişim var birilerine! Bunun için Harbiyeli Komutan Önder İREVÜL’E bakmanız yeterlidir.

Kendisini 18 Mart Çanakkale Zaferini Anma Etkinliklerinde Türkiye Cumhuriyeti Ebedi Kurucusu Mustafa Kemal ATATÜRK’ÜN adının anılmaması üzerine gösterdiği manidar tepki ile tanıdık.

Evet, çok manidar takdire şayan! Bugünlerin modası eğer ki ATATÜRK’Ü bu milletin gönlünden silmeye yönelikse kusura bakmayasın Hoca Efendi sen bunu hak etmiştin!

İşte o gün belli ki bu hareket birilerinin kanına dokundu! Kolay değildi çünkü 2019 Türkiye’sinde Mustafa Kemal Paşayı sevmek, mefkuresi olan Cumhuriyet ve onun yılmaz dehasını savunmak!

Ne olduysa o gün oldu, bir bedel ödetilmesi gerekiyordu Harbiyeli Komutan Önder İREVÜL’E! Geçtiğimiz günlerde epey konuşuldu, yazıldı, çizildi. Benimde belki o günlerde tepkimi koymam gerekti kimilerine göre. Ama unutulan bir gerçek var ki Türkiye’de basın işleyişi, 24 saat geçmeden her şeyi unutmaya meyilli hale geldi. O yüzdendir ki hafızada her zaman canlı tutmak adına bugünlerde yeniden hatırlatmak gerekir!

Neydi bedel ödemek, neydi? Ne için bedel ödenirdi? Ya da kim böyle bedel ödemek istemez ki? Her şey vatan içinse çekilen her çile kutsal sayılmıyor mu yoksa? Bu bedellerin çilesinin adı ne olacaktı ki yoksa. Gerçek olan şiar var ki oda güzel olan, olacak olan her şeyin bedeli ödenir.

O bedelin adı bugünlerde HATAY!

Üzerine söylenecek o kadar çok şey var ki susmak mümkün değil. Çünkü bilinir ki “Haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır.”

Bu gerçeği şiar edinenler adına konuşmak cesaretin kendisi olmuş kanımca. Özellikle bugünlerde bariz şekilde fark ettiğimiz, haklının yanında olmaktansa güçlünün yanında olma gerçeği her şeyin özetidir.

Sizin de dikkatinizi çekmiyor mu, özellikle bugünlerde acımasızca yapılan Mustafa Kemal ATATÜRK düşmanlığının bu şekilde göz önünde yaşanılır hale getirilmeye çalışılması. Ne bunun adı 2019 Türkiye’sinde? Yenilir yutulur değil de o yüzden sordum. Bildiğim şey, bu böyle devam ettiği sürece yeni felaketlere gebe kalacağımızdır.

Hepimizin bildiği bu durum 15 Temmuz ile daha çok netlik kazandı. O gün ki o kalkışmayı yapamayanların ortak noktası değil miydi Atatürk düşmanlığı veya karşıtlığı…

Eğer ki bunu biliyor FETÖ ve PKK ile mücadelede soluksuzca yol alınıyorsa Albay Önder İREVÜL’E de haksızlık yapıldığını biliyor olmamız lazım gelir.

Ne diyordu Akif bağımsızlığın simgesi İstiklal Marşına başlarken;

Korkma!

Evet tamda Mehmet AKİF’İN dediği gibi korkmayan, memleketin kurtuluşunun cehalette değil de Mustafa Kemal ATATÜRK’ÜN fikirlerinde ve vicdanında olduğunu bilen bir Harbiyeli!

Soruyorum şimdi; mesleğine bu denli sadık, tek gayesi vatanın selameti olan komutanın suçunu? Elini vicdanına koyan birileri hala varsa ne demek istediğimi eminim anladı. Yoksa vaziyet ortada zaten. Ama unutulan bir şey var ki mazlumun ahı her zaman tutar, gerçekleri de ortaya çıkarır. Geçmişe bakıldığında FETÖ’NÜN eli ile Balyozu, Ergenekon’u yapanlar bugün el değiştirerek aynı algıyı ATATÜRK üzerinden yürütmektedir. Önder Albay gibi komutanlar bunları biliyor ki tavrını koymakta bir sakınca görmüyor. O yüzden Hatay bir sürgün yeri değil, kurtuluş yeridir. Şimdi bizlere düşen bu uğurda TSK’nın her kahraman askerine sahip çıkarak unutulmasına sebebiyet vermemektir. O gün bugün ne siz unutun ALBAY ÖNDER’LERİ ne de ben. Şimdi selam olsun bu uğurda kendini feda eden KAHRAMAN TÜRK ASKERLERİNE! SELAM OLSUN ALBAY ÖNDER İREVÜL’E!

HABER YORUMLARI
  1. Henüz yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.