Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal, ıslah çalışmalarını inceledi.
Akçay sayesinde yoğun yağışların şehre zarar vermesinin engellendiğini belirten Tutal, proje ile kanalın modern hale getirileceğini dile getirdi.
Bölgenin aynı zamanda ilçenin mesire alanı olduğuna dikkati çeken Tutal, şunları kaydetti:
“Bağarası bölgesinden, şehrin içinden geçen bir dere. Kısmi olarak önceki dönemlerde yapılmıştı ancak 2 bin 800 metrelik alan sıkıntılıydı, duvarları yapılmamıştı. Projesi hazırlandı, ihalesi yapıldı. Çalışmalar hızlı şekilde devam ediyor. İnşallah bir aya kadar tamamlayacağız. Zaman zaman yaşanan su taşkınlarına karşı önlemimizi almış olacağız. DSİ Bölge Müdürümüze teşekkür ediyorum.”
Tutal, çalışmalar kapsamında, eski Motor Sanayi ile Değirmenci Mahallesi arasındaki taşkın su kanalının taş duvarla örüldüğünü, yüzlerce ton atık tahliye edilerek kanalın genişletildiğini ifade etti.
Akçay Deresi ıslah çalışmaları devam ediyor
DÜNYA
İsrail’in ateşkese rağmen Gazze kentinin doğusuna açtığı ateşte 2 Filistinli hayatını kaybetti
1
Avrupa’nın en gelişmiş savaş uçağı Konya’ya iniş yaptı
113540 kez okundu
2
TFF, kupa finalinin yerinin yeniden değerlendirileceğini açıkladı
113202 kez okundu
3
Konya’daki o markaya ait peyniri yemeyin! İfşa oldu
106521 kez okundu
4
Türkiye ile Endonezya arasında 3 anlaşma imzalandı
98990 kez okundu
5
Konya’da metrelerce kuyruk oluştu
96720 kez okundu
6
MSB: Son bir haftada, Irak’ın kuzeyindeki barınma alanlarından kaçan 3 PKK’lı terörist teslim oldu
94850 kez okundu
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.