Konya
°C
Yeni Meram
27.11.2018 12:45

AK Parti Çankırı Belediye Başkan adayı açıklandı

Türkiye Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda Çankırı Belediye Başkan Adayını açıkladı.

A+
A-
27.11.2018 12:45
27.11.2018 13:01
0
3667
ABONE OL
Türkiye Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda Çankırı Belediye Başkan Adayını açıkladı. AK Parti Çankırı'da belediye başkanlığı için Hüseyin Boz'u aday gösterdi. Mevcut başkan olan Hüseyin Boz kimdir, nerelidir, özgeçmişi nasıldır? İşte Hüseyin Boz hakkındaki detaylar

Hüseyin Boz kimdir?

8 Haziran 1974’te Çankırı’da doğdu.  İlk, orta ve lise öğrenimini Çankırı’da tamamladı. 2002 yılında Gençlik Kolları Kurucu İl Başkanlığı görevini yürüttü. Üç dönem Merkez İlçe Başkanı olarak Çankırı'ya hizmet etti. 2012 yılında Çankırı Belediyesi Özel Kalem Müdürlüğü görevini üstlendi. 2014 Mahalli İdareler Seçimi öncesinde Yüksek Seçim Kurulu tarafından belirlenen takvime göre görevinden istifa eden Boz, seçim sonrasında Belediye Meclis Üyesi oldu. Belediye Meclisinin gerçekleştirdiği ilk toplantıda oy çokluğu ile Belediye Başkan Yardımcılığına seçildi ve bu görevi 3,5 yıl boyunca yürüttü. Aynı zamanda, çeşitli sivil toplum kuruluşlarının yönetim kadrolarında da görev aldı. Hüseyin Boz, 24 Haziran seçimleri öncesinde AK Parti’den milletvekili aday adayı olmak için Çankırı Belediye Başkanlığından istifa eden İrfan Dinç'in yerine AK Parti’nin adayı olarak gösterildi ve Belediye Meclisi tarafından 3 Mayıs 2018 tarihinde Çankırı Belediye Başkanı seçildi. İyi derecede Rusça bilen Boz, evli ve 3 çocuk babasıdır.
HABER YORUMLARI
  1. Henüz yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.