Konya
°C
Yeni Meram
16.03.2016 09:32

Afyon’u karıştıran ses kaydı

22 yaşındaki bir genç, WhatsApp uygulaması üzerinden ’canlı bomba yakalandığı’ yönünde bir ses kaydı paylaşınca kentte kaos yaşandı.

A+
A-
16.03.2016 09:32
0
5426
ABONE OL
Afyonkarahisar’da büyük bir infiale neden olan ses kaydında canlı bomba yakalandığını duyan vatandaşlar 155 Polis İmdat hattına sürekli çağrıda bulunurken, aynı zamanda ses kaydında duydukları bilgileri de sosyal medya üzerinden paylaştılar.

SES KAYDININ İÇERİĞİ

WhatsApp üzerinden kentte yaşayan binlerce kullanıcıya bir anda yayılan ve daha sonra polis tarafından gözaltına alınan 22 yaşındaki B.Y. isimli gence ait olduğu iddia edilen ses kaydında ise şu ifadelere yer verildi: “Beyler şu an Allah rızası için söylüyorum Ağır Ceza Mahkemesi hakimi ve eşi savcı olan kişiler Afyon’da araştırabilirsiniz, bugün ayın 15’i yani ayın ortası bunlar bizim apartmanda kiracılar yani. Bunlar bugün kira vermeye geldiler. Afyon’da tam iki saat önce Diyarbakır uyruklu canlı bomba tam 15 kilogramlık bomba ile çantası ile bir otelde yakalandı ve bugün yarın Uzun Çarşı girişi, valiliğe yakın olduğu için oralarda bir yerde eylem için hazırlanıyormuş. Afyon’un seçilmesinin sebebi de Ahmet Davutoğlu’nun eşinin Afyonlu olmasıymış, ses getirecek mekanları seçiyorlarmış. Sadece Afyon’u değil bu önümüzdeki bir hafta PKK’nın kuruluş yıl dönümü, Nevroz başlangıç yıl dönümleri falan işte… eylemlerin olacağı vakitmiş, bütün şehirlerde her şehirde bir bomba planları varmış. Haberiniz olsun vallahi benim için titredi. Daha 2 saat önce canlı canlı yakalanmış, ağır ceza hakiminin ağzından bizzat araştırabilirsiniz.”

GÖZALTINA ALINDI

WhatsApp’tan bu ses kaydını dinleyen vatandaşlar, ses kaydını kendi yakınları ve tanıdıklarına da gönderip, ayrıca uyarı mahiyetinde facebook ve twitter gibi hesaplardan çeşitli paylaşımlarda bulununca kentte kısa zamanda korku ve panik havası hakim oldu. Ses kaydı ve sosyal medya üzerinde yapılan paylaşımlar üzerine harekete geçen polis ses kaydını paylaştı iddia edilen B.Y.’yi gözaltına aldı. B.Y.’nin emniyetteki işlemlerinin sürdüğü belirtildi.
HABER YORUMLARI
  1. Henüz yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.