ANSAGIAD Genel Başkanı Kemal Yurtoğlu, bu yıl sınır ötesindeki 24 bin Suriyeli aileye gıda yardımında bulunduklarını söyledi.
Hayatın giderek zorlaştığı Suriye’de yardım çalışmalarına hız verilmesinin önemine değinen Yurtoğlu, ”Yurt içi ve yurt dışından önemli vakıf ve dernekler aracılığıyla Suriyelilere yardım ulaştırıyoruz. Yılın ilk ayı dahil olmak üzere şu ana kadar 24 bin Suriyeli aileye gıda kumanyası ulaştırılmış durumda” dedi.
Reyhanlı ilçesinin karşısında yer alan Atme kasabasına önemli çalışmalar yaptıklarını dile getiren Yurtoğlu, şunları kaydetti:
”Kamplarda yokluk ve yoksulluk giderek büyük boyutlara ulaştı. Biz de Ankara Şam Genç İş Adamları Derneği olarak tüm gücümüzle kardeşlerimizin yanında olmaya devam edeceğiz. Sınır ötesindeki hemen hemen her kampta çocuk, yaşlı ve kadınların hali kış şartlarında daha da ağır halde. 8 tırdan oluşan ve içerisinde bir aileye bir ay yetecek kumanyaların olduğu gıda malzemesi Halep’teki Türkmen bölgesine ve İdlib’e bağlı Atme ile Kilis’in karşısında bulunan Azez kamplarındaki 24 bin Suriyeli aileye dağıtıldı.”
Yurtoğlu, Suriye içerisindeki her bölgeye yardım ulaştırmaya devam edeceklerini vurguladı.
24 bin Suriyeli aileye gıda yardımı
1
Avrupa’nın en gelişmiş savaş uçağı Konya’ya iniş yaptı
129463 kez okundu
2
Konya’daki o markaya ait peyniri yemeyin! İfşa oldu
122451 kez okundu
3
TFF, kupa finalinin yerinin yeniden değerlendirileceğini açıkladı
115600 kez okundu
4
Konya’da metrelerce kuyruk oluştu
110764 kez okundu
5
Meram Belediyesi’nden Dünya Günü’nde doğaya çifte dokunuş
108505 kez okundu
6
Bakanlık duyurdu! Konya’daki o markalar tağşiş ürün satıyormuş
104506 kez okundu