Konya
°C
Yeni Meram
23.04.2017 12:26

23 Nisan çocuk bayramı coşkuyla kutlanıyor

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile TBMM'nin açılışının 97. yıl dönümü, tüm yurtta ve yurt dışı temsilciliklerde etkinliklerle kutlanıyor.

A+
A-
23.04.2017 12:26
23.04.2017 12:29
0
2447
ABONE OL
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile TBMM'nin açılışının 97. yıl dönümü, tüm yurtta ve yurt dışı temsilciliklerde etkinliklerle kutlanıyor. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile TBMM'nin açılışının 97. yıl dönümü, tüm yurtta ve yurt dışı temsilciliklerde etkinliklerle kutlanıyor. Kutlamalar kapsamında, Anıtkabir'de düzenlenen törene öğrenciler ellerinde Türk bayraklarıyla katıldılar. TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın başkanlığındaki devlet erkanı, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Baramı dolayısıyla Anıtkabir'i ziyaret etti. Anıtkabir'de düzenlenen törene, Aydın'ın yanı sıra Başbakan BinaliYıldırım, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, başbakan yardımcıları, bakanlar, TBMM Başkanlık Divanı üyeleri ve milletvekilleri katıldı. Aslanlı Yol'da yoğun kar yağışı altında yürüyerek Atatürk'ün mozolesine gelen heyet, TBMM Başkanvekili Aydın'ın mozoleye çelenk bırakmasının ardından, saygı duruşunda bulundu ve İstiklal Marşı'nı okudu. Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz başkanlığındaki heyet, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Anıtkabir'i ziyaret etti. Törene, Bakan Yılmaz ile öğretmen ve öğrenciler katıldı. Yılmaz ve beraberindekiler, yağmur altında Aslanlı Yol'dan yürüyerek Atatürk'ün mozolesine geldi. Bakan Yılmaz'ın, çelengi mozoleye bırakmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Misak-ı Milli Kulesi'nde Anıtkabir özel defterini imzalayan Yılmaz, daha sonra öğrencilerle Anıtkabir merdivenlerinde fotoğraf çektirdi.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde 23 Nisan coşkusu

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çocuklarla bir araya geleceği törenler sırasında çocuklara yönelik bazı etkinlikler de düzenlenecek. Öğrenciler, Elif Deren Özkırım ve Beyazıt Karaman'ın sunuculuğunu yapacağı Kültür Merkezi'ndeki etkinlikler TRT Çocuk Korosu'nun konseriyle başlayacak, Karagöz ve Hacivat gösterisiyle devam edecek. "Rafadan Tayfa" müzikalinin sahnelenmesinin ardından şehit çocuğu Sueda Nur Alkan bir konuşma yapacak. Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın daha önceki kabul ve gezilerinde çocuklarla çektirdiği fotoğrafların yer aldığı sergi de davetliler tarafından gezilebilecek. Etkinlikler sırasında davetlilere geleneksel Türk şekerlemeleri ikram edilecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan törenlerde yaklaşık 800'ü şehit ve gazi yakını olan davetlilere, TRT Çocuk Korosu Albümü ve Çocuklardan Cumhurbaşkanına Mektuplar II. kitabını hediye edecek.
HABER YORUMLARI
  1. Henüz yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.