Konya
°C
Yeni Meram
11.12.2015 22:54

'17 Aralık kumpas' soruşturmasında 14 şüpheli serbest

Takipsizlikle sonuçlanan 17 Aralık soruşturmasında usulsüzlük yaptıkları ve kumpas kurdukları iddiasıyla başlatılan soruşturmada 14 şüpheli, adli kontrol tedbiri uygulanarak serbest bırakıldı.

A+
A-
11.12.2015 22:54
0
7753
ABONE OL

Takipsizlikle sonuçlanan 17 Aralık soruşturmasında usulsüzlük yaptıkları ve kumpas kurdukları iddiasıyla bazı emniyet mensuplarına yönelik başlatılan soruşturma kapsamında tutuklama istemiyle mahkemeye sevk edilen 14 şüpheli, adli kontrol tedbiri uygulanarak serbest bırakıldı.

İstanbul Organize Suçlarla Mücadele ve Mali Suçlarla Mücadele şube müdürlükleri ekiplerince İstanbul merkezli 13 ilde emniyet personeline yönelik ortaklaşa düzenlenen operasyon kapsamında gözaltına alınan ve İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca ifadelerinin alınmasının ardından tutuklama istemiyle mahkemeye sevk edilen 14 şüphelinin sorgusu , 27 saatin ardından sona erdi.

Nöbetçi İstanbul 9. Sulh Ceza Hakimliği, dönemin İstanbul Mali Şube Müdür Yardımcısı Yasin Topçu ile aynı şubede başkomiser olarak görev yapan Mehmet Akif Üner ile dönemin İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Müdürlüğü Daire Başkanı Mehmet Yeşildağ'ın da aralarında bulunduğu 14 şüphelinin de serbest bırakılmasına hükmetti. Hakimlik bu şüphelilerle ilgili, yurt dışına çıkış yasağı ve haftada 2 gün en yakın güvenlik merkezine imza verme zorunluluğundan oluşan adli kontrol tedbiri uygulanmasını da kararlaştırdı.

Öte yandan aynı soruşturma kapsamında, diğer İstanbul'daki Paralel Devlet Yapılanması soruşturmalarına ilişkin tutuklu bulunan 10 emniyet personelinden bazılarının da savcılıkça ifadelerinin alındığı ve ifade verme işleminin ardından tekrar tutuklu bulundukları cezaevlerine gönderildikleri öğrenildi.

HABER YORUMLARI
  1. Henüz yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.