Konya
°C
Yeni Meram
16.12.2016 01:24

11 ilde eğitime kar engeli

Yurtta etkili olan kar yağışı geneliyle bazı illerde eğitime yarın da ara verildi.

A+
A-
16.12.2016 01:24
0
1569
ABONE OL
Yurtta etkili olan kar yağışı geneliyle bazı illerde eğitime yarın da ara verildi. Çorum Çorum merkezde kar yağışı dolayısıyla yarın eğitime ara verildiği bildirildi. İl Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, kent merkezinde kar, soğuk ve buzlanmadan dolayı yarın eğitime bir gün ara verildiği belirtildi. Bu arada kar yağışının devam etmesi halinde bazı ilçelerde de yarın eğitime ara verilebileceği duyuruldu.

Bolu

Olumsuz hava koşulları ve buzlanma nedeniyle Bolu'da tüm okullar, Bartın'da ise köylerde taşımalı eğitim yapılan tüm okullarda eğitime yarın ara verilecek. Bolu'da il genelinde olumsuz hava koşulları ve buzlanma nedeniyle eğitime bir gün ara verildiği bildirildi. Bolu Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, olumsuz hava koşulları ve buzlanma nedeniyle ulaşımda yaşanabilecek sıkıntılara binaen 16 Aralık Cuma il genelinde okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve liselerde eğitime ara verildiği belirtildi. Açıklamada ayrıca, engelli ve hamile kamu personelinin de bir gün idari izinli sayılacağı ifade edildi.

Bartın

Bartın'da kar yağışı ve buzlanma nedeniyle köylerde taşımalı eğitim yapılan tüm eğitim kurumlarına yarın ara verilecek, kent merkezi, ilçe ve belde merkezlerinde ise eğitim devam edeceği bildirildi. Valilikten yapılan yazılı açıklamada, yüksek kesimlerinde etkisini gösteren yoğun kar yağışının devam ettiği ve buzlanma yaşandığı belirtildi. Eğitime kent merkezi, ilçe merkezleri ve belde merkezlerinde devam edileceği ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi: “16 Aralık Cuma günü köylerimiz ile taşıma yapılan okullarımızda yoğun kar yağışı ve buzlanma nedeniyle bir gün süreyle eğitim öğretime ara verilmiş olup, il, ilçe ve belde merkezlerimizde eğitim öğretim devam edecektir."

Muş

Muş'ta olumsuz hava koşulları nedeniyle eğitim-öğretime bir gün ara verildi. Milli Eğitim Müdürü Cevdet Arslan, sosyal paylaşım sitesinden, kar yağışının devam etmesi nedeniyle merkez ilçe ile bağlı belde ve köylerde 16 Aralık 2016 cuma günü okulların tatil edildiğini duyurdu. Arslan, ilçelerde ise gerekli değerlendirmenin kaymakamlar tarafından yapılacağını belirtti.

Bingöl

Bingöl'de taşımalı eğitim kapsamındaki okullarda eğitime bir gün ara verildi. Valilikten yapılan açıklamada, merkez ilçeye bağlı belde ve köylerin yüksek kesimlerindeki kar yağışının ulaşımda meydana getirebileceği aksaklıklar nedeniyle taşımalı olarak eğitim verilen okulların yarın tatil edildiği belirtildi. Açıklamada, söz konusu tatilin, taşıma merkezlerinde eğitim öğretim gören öğrenciler için de geçerli olduğu hatırlatıldı. Kent genelinde 278 köye ulaşım sağlanamıyor.

Düzce

Düzce'de kar yağışı ve buzlanma nedeniyle il genelinde tüm eğitim öğretim kurumlarında eğitime 16 Aralık Cuma günü ara verilecek. Valilikten yapılan yazılı açıklamada, akşam saatlerinde etkisini gösteren yoğun kar yağışının devam ettiği ve buzlanma yaşandığı bildirildi. Meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı veya mağduriyete meydan vermemek amacıyla il genelinde tüm okullarda eğitim öğretime 16 Aralık Cuma ara verileceği belirtilen açıklamada, kamu kurum ve kuruluşlarındaki engelli ve hamile personelin de yarın idari izinli sayılacakları kaydedildi.

Tunceli

Tunceli'de Mazgirt ilçesi ile bağlı köylerinde bir gün, Çemişgezek ve Hozat ilçesinde ise taşımalı eğitime yarın ara verildiği bildirildi. Valilikten yapılan açıklamada, kentte kar yağışının ardından olumsuz hava koşullarının sürdüğü belirtildi. Öğrencilerin mağduriyet yaşamaması için bazı ilçelerde eğitime ara verildiği aktarılan açıklama, şu ifadelere yer verildi: "Olumsuz hava koşulları nedeniyle ilimiz Çemişgezek ve Hozat ilçelerinde taşımalı eğitim kapsamındaki öğrenciler için 16 Aralık Cuma günü bir gün süre eğitime ara verilmiş olup, diğer ilk ve orta dereceli okullarda eğitime devam edilecektir. Yine Mazgirt ilçe merkezi ve köylerindeki ilk ve orta dereceli okullarda 16 Aralık Cuma günü bir gün süre ile eğitime ara verilmiştir." Açıklamada ayrıca, kent genelinde kamu kurum ve kuruluşlarında görevli engelli ile hamile personelin de izinli sayılacağı kaydedildi.

Elazığ

Elazığ'da yoğun kar yağışı nedeniyle il merkezi ve 7 ilçede eğitime bir gün ara verildi. Valilikten yapılan açıklamaya göre, olumsuz hava koşulları ve kuvvetli buzlanma nedeniyle Elazığ merkez ilçe ile Karakoçan, Palu, Kovancılar, Alacakaya, Arıcak, Maden ve Sivrice ilçelerindeki tüm okullar 16 Aralık Cuma tatil edildi. Baskil ilçesinde ise sadece taşımalı eğitim gören öğrenciler için okulların tatil edilmesi kararlaştırıldı. Öte yandan, okulların tatil edildiği yerlerde görevli engelli ve hamile kamu görevlilerinin de idari izinli sayıldığı bildirildi.

Van

Van'ın Erciş ilçesinde etkili olan kar ve tipi nedeniyle eğitime bir gün daha ara verildiği bildirildi. Kaymakamlıktan yapılan açıklamada, ilçe merkezi ve tüm köylerinde anaokul, ilkokul, ortaokul ve liseler (pansiyonlu okullar da dahil olmak üzere) ile İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı diğer kurumlarda 16 Aralık Cuma günü, eğitim ve öğretime bir gün süre ile ara verildiği belirtildi. Yoğun kar yağışı nedeniyle okullar bugün de tatil edilmişti.

Giresun

Kar yağışı sonrasındaki soğuk havanın etkisiyle oluşan buzlanma nedeniyle Giresun ve Rize'nin bazı ilçelerinde okullar tatil edildi. İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerinden alınan bilgiye göre, don ve buzlanma nedeniyle Giresun'un Çanakçı ilçesindeki tüm okullarda yarın eğitim yapılmayacak. Doğankent'te ise Süttaşı İlkokulu ve Ortaokulu, Çatak Köyü İlkokulu ve Ortaokulu ile ilçedeki okullara taşımayla gelen öğrenciler için eğitime ara verilmesi kararı alındı.

Rize

Rize'de ise Çamlıhemşin ilçesinde okullardaki öğrencilerin tamamına yakını taşımalı olması ve aşırı buzlanma oluşması nedeniyle yarın eğitime ara verildi.
HABER YORUMLARI
  1. Henüz yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.